Jessica Wewer wint SeederDeBoer Scriptieprijs 2016

16 maart 2016 Consultancy.nl

Jessica Wewer heeft de SeederDeBoer Scriptieprijs 2016 in de wacht gesleept. Naast het winnen van een geldbedrag van €1.000 krijgt de student de mogelijkheid om een dag mee te lopen met een ervaren consultant van SeederDeBoer en te ervaren hoe het is om als adviseur bij het consultancybureau uit Hilversum te werken.

Voor alweer het vierde jaar op rij hebben de Universiteit Twente (UT) en organisatieadviesbureau SeederDeBoer hun krachten gebundeld en de jaarlijkse ‘SeederDeBoer Scriptieprijs’ georganiseerd. De deelname aan deze prijs stond wederom open voor alle UT studenten die in het afgelopen jaar hun Bachelorscriptie hebben afgerond met een 8 of hoger. De inzendingen worden zoals ieder jaar door een onafhankelijke jury beoordeeld aan de hand van diverse criteria, waaronder relevantie, leesbaarheid en wetenschappelijke adequaatheid.

Verschillende studenten dongen deze editie mee naar de felbegeerde prijs, en na een uitgebreid selectietraject besloot de jury om Jessica Wewer tot winnaar uit te roepen. De jury bestond dit jaar uit Guido Kilsdonk (partner bij SeederDeBoer) en Celèste Wilderom*, Holger Schiele en Rez Kabir, allen professoren bij Universiteit Twente.

Wewer won de scriptieprijs voor haar onderzoek naar de impact van het betrekken van medewerkers bij innovatie van productiebedrijven. Het onderzoek van Wewer toonde een significant positief effect aan tussen enerzijds het betrekken van medewerkers bij strategie vorming en het informeren over keuzes en anderzijds het financieel resultaat van deze bedrijven.  De aanbeveling die uit de scriptie voortkomt, luidt dan ook voor organisaties: ‘Betrek medewerkers bij innovatiebeleid.’ Wewer kreeg tijdens een interactief college voor derdejaars bedrijfskunde studenten Innovation and Change Management de prijs uitgereikt door UT alumnus Guido Kilsdonk, (partner bij SeederDeBoer), in samenwerking met Wilderom en PhD Student Marcella Hoogeboom.

Naast een cheque van €1.000 krijgt Wewer de kans om een dag mee te lopen met een ervaren consultant van het organisatieadviesbureau uit Hilversum, dat onder meer opdrachten uitvoert bij grotere organisaties in de financiële-, zorg-, publieke- en woning corporatie-markt en circa 50 professionals in dienst heeft. Wewer loopt momenteel inmiddels stage in Duisburg, maar zal aansluitend een dag naar Hilversum komen voor de meeloopdag. “Ik had niet verwacht te winnen en ga genieten van de prijs!”, aldus Wewer in een reactie.

* Prof. Dr. Céleste Wilderom is sinds november 2015 lid van de Raad van Advies van SeederDeBoer. Vanaf 2000 is zij hoogleraar Change Management & Organizational Behavior aan de Universiteit Twente.

Nieuws