Rabobank en Shell verlengen ICT-contracten met Centric

23 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Centric heeft de afgelopen periode twee grote opdrachten binnengesleept. Tot eind 2018 mag de ICT-dienstverlener zich ICT-partner van Shell noemen, en ook de Rabobank heeft een groot IT-contract aan het bureau uit Gouda gegund.

Met circa 5.000 werknemers een omzet van ruim €494 miljoen behoort Centric tot de grootste zakelijke dienstverleners van ons land. Het bedrijf richt zich op ICT en digital vraagstukken, en biedt onder meer ICT Consultancy, Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. 

Sinds 2008 verzorgt Centric de verloning van een fiscaal spaarproduct voor de Rabobank. Naar tevredenheid, want de grootbank heeft laten weten dat het ook de komende jaren gebruik zal blijven maken van de diensten van Centric. Tegelijk met de verlenging van het contract hebben de partners ook besloten de contractvorm aan te passen. In de lijn met de wens van de Rabobank om financiële risico’s te verlagen en de kosten te verminderen is besloten om over te gaan tot een fixed price overeenkomst.

Christian Rooijakkers, productmanager bij de Rabobank: “De Rabobank heeft wederom voor Centric gekozen omdat zij de wil en bereidheid hebben getoond mee te gaan met onze uitdagingen. Het nieuwe contract is transparant en helpt ons bij het verbeteren van onze operational excellence. Het vormt de basis voor een stabiele en langdurige relatie met Centric.”

Ook in de oliewereld wist Centric een vervolg te geven aan de relatie met een grote bestaande klant. Binnen Shell is Centric al achttien jaar actief op het gebied van Accounting & Finance, HR- en Project Management en Non-IT/Non-Technical en sinds 2013, is het bureau ook actief met services op het gebied van IT, Information Management, Procurement, Customer Service en Communications & Marketing. Over de hele linie fungeert het bureau als een “preferred supplier” van Shell voor het inhuren van ICT en non-ICT specialisten.

Aan de partnership tussen de twee bedrijven komt een vervolg – de oliegigant heeft het contract recent verlengd tot 31 december 2018. “We zijn natuurlijk erg blij dat Shell weer voor Centric kiest. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om ons businessmodel naar een hoger plan te tillen. Onze diensten sluiten hierdoor nog beter aan op de eisen en behoeften van Shell. Inzet van onze ervaren medewerkers heeft geleid tot aantoonbare kwaliteitsverbeteringen en kostenreducties binnen de Shell organisatie”, aldus Robert de Groot, Senior Account Manager bij Centric.