3 bureaus partner van Strategie Summit Energie & Utilities

21 maart 2016 Consultancy.nl

Vandaag trapt de Strategie Summit Energie & Utlities af, een jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders en managers uit de energie- en nutssector. Tijdens het evenement kunnen beslissers kennis en inspiratie opdoen, in discussie gaan over diverse strategische vraagstukken uit de sector en met elkaar netwerken. Onder meer adviesbureaus Sia Partners, UMS Group en Twynstra Gudde leveren een bijdrage aan de Strategie Summit.

De ‘Strategie Summits’ zijn een verzameling van uiteenlopende (vak)beurzen en zijn een initiatief van de Jaarbeurs. Jaarlijks vinden zo’n tien Summits plaats, gericht op verschillende sectoren of vakgebieden. Voorbeelden van deze bijeenkomstenreeks zijn onder andere de Strategie Summits voor Zorg, Onderwijs, Bouw, Supply Chain & Logistiek en Energie & Utilities. Iedere Strategie Summit is een kleinschalige, 24 uur durende bijeenkomst waar volgens de organisatoren “de combinatie van impact, inspiratie en kennis zorgt voor een kwalitatieve en exclusieve ontmoeting tussen bestuurders” centraal staat.

Deelname aan de Strategie Summits is exclusief voor executives, directieleden en eindverantwoordelijken van organisaties uit het Nederlandse bedrijfsleven. De aanwezige bestuurders worden door de organisatoren op persoonlijke titel aangeschreven en uitgenodigd.

De thema’s die de revue passeren tijdens een Strategie Summit worden bepaald door een Raad van Advies*, bestaande uit bestuurders/stakeholders uit de sector. Daartoe voert de Raad van Advies – voorafgaande aan het evenement – een kwalitatief onderzoek door onder de 60-80 genodigden, waarin de deelnemers hun persoonlijke visie geven op een thema**. De behandelde strategische vraagstukken vormen vervolgens de basis voor het uitgebreide programma van de Summit, die grofweg bestaat uit plenaire bijdragen, discussiemomenten, rondetafeldiscussies, 1-op-1 gesprekken en diverse netwerkmomenten. Naast de bepaling van de centrale thema’s heeft de Raad van Advies een adviserende rol bij het uitnodigen van de deelnemers om de kwaliteit van de deelnemersgroep te waarborgen.

Strategie Summit Energie & Utilities
Vandaag en morgen vindt op Landgoed Duin en Kruidberg Santpoort de Strategie Summit Energie & Utilities plaats, waarop zo’n zeventig bestuurders en stakeholders uit de energie & utilities sector, of daaraan gelieerde kennis- en brancheorganisaties, zullen afkomen. Het thema voor dit jaar is ‘Veranderende Verhoudingen’ waarbij op dag 1 de rode draad van de discussie speelt rondom scenarioplanning in een disruptieve markt en op dag 2 ondernemerschap & leiderschap centraal staan. De tal van sprekers zullen hun visie over de onderwerpen delen en samen met de deelnemers hierover in discussie gaan.

Aan de 2016-editie van de Strategie Summit Energie & Utilities zijn zes organisaties als partner verbonden, te weten: DNV GL, Heijmans en TBI, en adviesbureaus Sia Partners, UMS Group en Twynstra Gudde. Zij leveren een inhoudelijke bijdrage aan het event en voorzien door middel van businessmeetings advies aan de aanwezige bestuurders.

Zo faciliteert Twynstra Gudde een rondetafel gesprek over 'Divestment in fossiele energie' – tijdens de sessie gaan een vertegenwoordiger van het 'Fossil Free project' en een vertegenwoordiger van ABP in gesprek over veranderingen in de investeringsportefeuille van ABP, gevolgd door een discussie met deelnemers over mogelijke gevolgen van de 'divestment-trend' voor de Energiesector. Namens UMS Group zullen Jan Schipper en Remco Frenken (beiden Managing Director bij UMS Group Europe) een workshop faciliteren. Tijdens de sessie geeft Frenken*** zijn visie over de energiesector in 2026, geïllustreerd met de trends zoals we die in 2006 zagen en zoals we die momenteel zien. Wat zijn de ‘money makers’ in 2026 en waarom? 

Ook Robert Jan van Vliet, hoofd van de Energy & Utilities praktijk bij Sia Partners Nederland, is betrokken bij een inhoudelijke workshop. In de aanloop naar het event publiceerde Van Vliet het artikel ‘Digital en agile nodig voor klantgericht denken in energiemarkt’.

Bekijk de rubrieken Nieuws | Energie en Nieuws | Nuts voor al het laatste nieuws van Consultancy.nl in de sector.  

* De Raad van Advies 2016 bestaat uit: Vera Dalm, Directeur van Milieu Centraal; Marcel Galjee, Director Energy bij AkzoNobel; Joanne Meyboom-Fernhout, Director bij Joulz GreenTec; Stientje van Veldhoven, Woordvoerder duurzaamheid, energie en mobiliteit / lid van D66 / Tweede Kamer; Jan van Betten, oprichter van Nudge; Hans Coenen, Vice-president corporate strategy & portfolio management bij Gasunie; Frans van den Heuvel, CEO van Solarcentury; Paul Korting, CEO executive board bij ECN; Laetitia Ouillet, director corporate strategies bij Eneco; Robin Post van der Burg, medeoprichter/directeur van Torrgas.

** De uitkomsten van het onderzoek worden gebundeld in een onderzoeksrapport dat aan het eind van de Strategie Summit wordt overhandigd aan alle aanwezigen.

*** Remco Frenken is sinds 1998 actief in de energie sector en heeft de afgelopen jaren diverse bedrijven in Europa, Australië en de VS geadviseerd met betrekking tot de energie transitie.

Nieuws

Meer nieuws over