Robin Kok sluit zich aan bij assetmanagementspecialist UMS

14 januari 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

UMS Group heeft Robin Kok aangetrokken als consultant. Kok zet met zijn komst naar de asset managementspecialist zijn eerste stappen in de adviesbranche.

“Na twee jaar werkzaam te zijn geweest voor de gemeente Haarlemmermeer als adviseur asset management in de openbare ruimte was het tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt de nieuwe aanwinst van UMS. “Ik stond voor de keuze om verder te ontwikkelen binnen het publieke domein, of om mijn horizon te verbreden naar de commerciële sector.”

Heel lang hoefde hij niet na te denken: “Door een zeer positieve samenwerking met Ed de Vroedt van UMS Group bij het implementeren van asset management bij de gemeente, was de keuze snel gemaakt.”

Robin Kok, Consultant, UMS Group

Terwijl Kok nieuw is binnen de adviesbranche, brengt hij wel de nodige asset managementervaring mee. “Ik was betrokken bij het doorontwikkelen van asset management in de openbare ruimte. Daarnaast was ik actief betrokken bij de meerjarige investeringsplanning in het licht van de energietransitie. Deze opgave heeft direct raakvlak met de utilitysector, omdat er een gezamenlijke opdracht ligt om de transitie efficiënt uit te voeren met zo min mogelijk kapitaalvernietiging.”

Bij UMS wil Kok zich verder ontwikkelen – in het vakgebied, maar vooral ook als management consultant, “een mogelijkheid die UMS Group mij kan bieden”, geeft hij aan. “Na een digitale kop koffie bleek de interesse wederzijds. Na een vervolggesprek met managing director Ennio Senese was de zaak snel beklonken.”

De kersverse consultant laat weten vol enthousiasme te beginnen aan zijn nieuwe uitdaging. “Ik verwacht een andere dynamiek binnen UMS dan bij de gemeente, maar met mentoren van het kaliber van Ed en Ennio zal ik me snel ontwikkelen en me het vak van consultant eigen maken. De eerste weken zullen in het teken staan van kennismaken met collega’s, het onderdompelen in de materie en ondersteunen van de senior consultants. Ik zie het als een schitterende kans dat ik me kan aansluiten bij een internationaal georiënteerd bureau dat zijn sporen binnen de consultancywereld ruimschoots heeft verdiend.”