Ennio Senese leidt niche consultancy UMS Group in Europa

13 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Internationaal advieskantoor UMS Group heeft een nieuwe Managing Director aangesteld voor zijn Europese activiteiten: Ennio Neumann Senese. 

UMS Group is een consultancykantoor gespecialiseerd in de energie- en nutssector en biedt een keur aan diensten gericht op strategy, consulting, operations, data services en learning. Het bedrijf heeft wereldwijd vijf kantoren, gesitueerd in Amerika, Europa en Oceanië, en wordt geleid door de in de VS gevestigde CEO Jack Shearman.

Om de kantoren in de Benelux, DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en de Scandinavische regio te gaan leiden, is Ennio Neumann Senese aan boord gehaald. Senese neemt meer dan 30 jaar aan ervaring in consulting en klantwerk mee naar UMS Group.

Senese bracht vijftien jaar door bij een boutique adviesbureau dat zich richtte op de energie- en grondstoffensector. Verder werkte hij vijf jaar voor wereldwijd professional services-bedrijf Accenture, waar hij partner was in de energiepraktijk van het kantoor, en zeven jaar voor het wereldwijde global operations consulting kantoor Proudfoot.

Ennio Senese, Managing Director Europe, UMS Group

Binnen de industriële sector vervulde Senese gedurende zijn loopbaan meerdere leidinggevende functies, onder meer bij Shell, RFI Group en Harvey Milton, en bekleedde hij een bestuurlijke adviesrol bij supply chain-dienstverlener GEP Worldwide. In de loop van zijn carrière heeft hij uitgebreide expertise opgedaan op het gebied van strategie, inkoop, fusies en overnames, prestatieverbetering en supply chain-management.

“Ennio brengt enorm veel energie en leiderschapsvisie mee naar zijn nieuwe rol als Managing Director van UMS Group in Europa”, aldus Shearman. “Met zijn lange staat van dienst in het uitvoeren van grote verbeterprojecten binnen uitdagende omgevingen zal hij ons optimaal kunnen helpen in de steeds volatielere en dynamischere wereldwijde adviesmarkt.” 

In een reactie op zijn nieuwe uitdaging, geeft Senese aan: “Het is geweldig om me aan te sluiten bij een van ’s werelds meest innovatieve niche-adviesbureaus, creatieve nieuwe klantoplossingen te ontwikkelen en het tempo te bepalen voor de komende, uitdagende decennia.”

Als onderdeel van zijn rol treedt Senese toe tot de Global Board van UMS Group, die wordt voorgezeten door Shearman, een voormalige Booz Allen Hamilton-consultant die het bedrijf in 1989 oprichtte.