Ed De Vroedt nieuwe Managing Director van UMS Group Benelux

22 oktober 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ed De Vroedt is benoemd tot Managing Director van UMS Group in de Benelux.

De Nederlander gaf de facto al leiding aan het niche adviesbureau, dat gespecialiseerd is in asset management vraagstukken bij kapitaalintensieve bedrijven (denk hierbij aan spelers in de energie-, nuts- en transportsectoren). Met zijn benoeming tot Managing Director van Nederland, België en Luxemburg is hij nu ook formeel leider van het bedrijf.

De Vroedt is inmiddels ruim dertien jaar werkzaam voor UMS Group. Alvorens hij in de voetsporen trad van Jan Schipper, vervulde hij een leidinggevende rol binnen de Nederlandse praktijk en bediende hij opdrachtgevers in de energie-, nuts-, gas- en water- sectoren. Hij is gespecialiseerd in asset management transformaties, het optimaliseren van strategische investeringen en in de uitrol van digitale strategieën.

Ed De Vroedt, Manager Director Benelux, UMS Group

Eerder in zijn loopbaan was De Vroedt reeds Managing Director van UMS Group in Australië. Tussen 2014-2016 speelde hij daar een belangrijke rol in het uitbreiden van de asset management diensten van het bedrijf in de Aziatisch-Pacifische markt.

De benoeming valt samen met de aanstelling van Diego Klappenbach als nieuwe Managing Director voor de Scandinavische praktijk van het bureau. Toen Klappenbach zich in 2015 aansloot bij het kantoor, was hij de eerste medewerker die de Scandinavische markt bediende. Inmiddels heeft hij de leiding gekregen over de praktijk, waar inmiddels een sterk team is opgebouwd bestaande uit ervaren adviseurs en juniors, die de regio bedienen.

In een reactie op de benoemingen zegt de kersverse Europese leider van UMS Group, Ennio Senese: “Ed en Diego zijn rolmodellen voor onze mensen en hebben een voorbeeldfunctie richting onze klanten. Jack Shearman, de CEO van UMS Group, voegt toe: “Ik ben verheugd dat Ed en Diego zullen samenwerken met Ennio om gezamenlijk een sterker team neer te zetten en het succes in Europa aan te jagen.”