21 adviesbureaus aanwezig bij Bedrijvendagen Twente

15 februari 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Van 16 februari tot 24 maart 2016 vinden op de campus van de Universiteit Twente de Bedrijvendagen Twente plaats. Onder de ruim 150 bedrijven die deelnemen aan het grootschalige recruitment- en netwerkevenement zijn ook 21 adviesbureaus te vinden, waaronder diverse strategy consultancykantoren (The Boston Consulting Group, Strategy&, A.T. Kearney, Roland Berger, en Gupta Strategists), Big Four kantoren (Deloitte en KPMG), en overige bekende spelers uit de adviesbranche (Accenture, BearingPoint, BDO, Capgemini, Ordina en IG&H Consulting & Interim).

Sinds 1997 worden vanuit de Universiteit Twente ieder jaar de Bedrijvendagen Twente georganiseerd. De afgelopen twintig jaar is het evenement uitgegroeid tot een van de grootste kennismakingsevenementen voor studenten, promovendi, afgestudeerden en bedrijven. Jaarlijks worden ruim 2.500 studenten in contact gebracht met ruim 150 bedrijven tijdens een programma van enkele weken vol activiteiten, presentaties en informatiemarkten op de universiteitscampus. De 2016-editie van de Bedrijvendagen Twente wordt georganiseerd van 16 februari tot en met 24 maart.

Het programma van de Bedrijvendagen Twente 2016 is verspreid over een periode van vijf weken. Tijdens de openingsweek vinden onder meer de Kick-off, een lunchlezing door Femke Halsema en het Bedrijvendagen Debat plaats. De tweede week staat in het teken van kennismaken met de verschillende deelnemende bedrijven door middel van de Informatiemarkt (ruim 140 stands) en bedrijfspresentaties. Bovendien kunnen studenten hun CV laten checken, om zo de kans op een baan of stage bij een van de bedrijven te vergroten.

De middelste week is een vakantieweek, waarna het programma in de vierde week weer vervolgd wordt met de voorbereidingen op week vijf en zes – de ambitieweken. Tijdens de voorbereidingsweek kunnen studenten workshops volgen op het gebied van pitchen, profileren en personal branding. De ambitieweken zelf zijn alleen bedoeld voor geselecteerde studenten, die door middel van trainingen, bedrijvenlunches, persoonlijke gesprekken en andere activiteiten intensief en op informele wijze in contact kunnen komen met de bedrijven van hun keuze.

De Nederlandse adviesbranche kent een ruime vertegenwoordiging op de Bedrijvendagen Twente – maar liefst 21 consultancyspelers hebben zichzelf ingeschreven voor bijdragen en stands om in contact te komen met universitair talent uit het oosten van het land. Een overzicht van de deelnemende adviesorganisaties:Veel consultancybureaus zullen tijdens de Bedrijvendagen te vinden zijn met hun eigen stands op de informatiemarkt, die op 24 en 25 februari plaatsvindt. Zo zijn aanwezig: KPMG, Accenture, BDO, BearingPoint, IG&H Consulting & Interim (IG&H), Capgemini, CGI, Ordina, Altran, Arcadis, ORTEC, Royal HaskoningDHV, Tauw en Witteveen + Bos.

Naast een eigen stand verzorgen veel bureaus meerdere elementen. Zo zal Accenture een presentatie geven waarbij studenten met het bureau kennis kunnen maken, ontvangen ICT dienstverleners Capgemini en CGI geselecteerde studenten voor een persoonlijk gesprek met een recruiter en verzorgen IG&H en BearingPoint een training voor groepen geselecteerde studenten. BearingPoint richt zich op business process modelleren (BPM) en IG&H geeft een presentatietraining. Strategy consultancybureau Gupta Strategists kiest voor nog informelere benadering en organiseert een High Tea om met studenten in contact te komen. A.T. Kearney en SeederDeBoer voeren persoonlijke gesprekken met studenten die zich daarvoor hebben ingeschreven en verzorgen daarnaast respectievelijk trainingen op het gebied van case interviews en verandermanagement.

Tenslotte kiezen strategy consultancykantoren The Boston Consulting Group (BCG), Roland Berger en Strategy&, Big Four accountants- en advieskantoren KPMG en Deloitte en ICT dienstverlener Ordina, er voor om studenten uit te dagen met real-life business cases. Ook organiseren sommige bureaus bedrijvenlunches of zelfs driegangen diners, waarbij ze in gesprek gaan met studenten. Zowel KPMG als Roland Berger organiseren een lunch, terwijl Roland Berger, Strategy& en BCG een driegangendiner verzorgen .

Voor een overzicht van alle activiteiten van deelnemende (advies)organisaties, en voor registratie als student of als bedrijf, kunnen geïnteresseerden hier terecht.