Marije Meines versterkt RadarAdvies als senior adviseur

31 december 2015 Consultancy.nl

Sinds 1 december heeft RadarAdvies Marije Meines aangesteld als nieuwe senior adviseur. Meines stapt over van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, waar ze de afgelopen acht jaar werkzaam was, in haar laatste rol als Senior Adviseur Infrastructuur, Veiligheid en Publiek Private Samenwerkingen (PPS). Bij RadarAdvies zal Meines het team van het Radicalisation Awareness Network gaan versterken.

Sinds 2012 ondersteunt en coördineert organisatieadviesbureau RadarAdvies, in opdracht van de Europese commissie, het Europese Radicalisation Awareness Network (RAN). Dit netwerk brengt professionals uit de verschillende EU lidstaten bij elkaar om kennis en ervaringen uit te wisselen. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme. Vanuit deze rol heeft RadarAdvies naar eigen zeggen veel ervaring opgedaan, die zij willen delen met gemeenten die momenteel en in de toekomst in toenemende mate te maken krijgen met deze problematiek.

Ter versterking van het RAN heeft het adviesbureau uit Amsterdam – dat zich specialiseert in sociale vraagstukken – onlangs Marije Meines aangetrokken als nieuwe Senior Adviseur. De afgelopen jaren was Meines werkzaam bij adviesbranchegenoot Twynstra Gudde, waar ze het afgelopen jaar de rol van Senior Adviseur Infrastructuur, Security en PPS en ruim zeven jaar de rol van Senior Adviseur Openbare Orde en Veiligheid vervulde. Meines was bij Twynstra onder meer betrokken bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleid voor veiligheidsvraagstukken, zoals de aanpak van overlast, criminaliteit en terrorisme en het bevorderen van cyber security. 

Daarnaast was ze bij Twynstra betrokken bij de ontwikkeling van innovaties in de veiligheid en bij het tot stand brengen van publiek private allianties om veiligheidsvraagstukken gezamenlijk aan te pakken. Daarbij maakte ze gebruik van haar ervaring met het projectmatig en resultaatgericht werken in een juridische en politiek-bestuurlijke omgeving.

Alvorens ze bij Twynstra begon was Meines vier jaar beleidsadviseur bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en vier jaar Senior Procesvertegenwoordiger bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De eerste ruim tweeënhalf jaar van haar loopbaan was Meines Adviseur Juridische Ledenservice bij de Consumentenbond. Meines studeerde af in Rechten aan de Universiteit Utrecht, specialiseerde zich later in Vreemdelingenrecht en studeerde bovendien Theoretische criminologie aan de Universiteit Leiden.

In 2015 werd het team van RadarAdvies al diverse malen versterkt. Tjerk Kamann, jarenlang actief als onderzoeker, kwam in dienst als medior adviseur bij het team Zorg en Samenleven. Moniek Lucassen, voorheen werkzaam bij de gemeente Amsterdam, startte als trainee adviseur binnen het nieuwe Management & Organisatie team van RadarAdvies. En Johan Kruip, afkomstig van NJR het Bureau, trad als medior adviseur toe tot het team Jeugd.

Nieuws

Meer nieuws over