Team RadarAdvies versterkt met drie nieuwe adviseurs

18 augustus 2015 Consultancy.nl

Onlangs zijn drie nieuwe adviseurs gestart bij adviesbureau RadarAdvies. Tjerk Kamann, jarenlang actief als onderzoeker, is sinds april in dienst als medior adviseur bij het team Zorg en Samenleven. Moniek Lucassen, hiervoor werkzaam bij de gemeente Amsterdam, is gestart als trainee adviseur binnen het nieuwe Management & Organisatie team van RadarAdvies. En Johan Kruip, afkomstig van NJR het Bureau, is als medior adviseur toegetreden tot het team Jeugd.

Tjerk Kamann
Tjerk Kamann behaalde een master in sociologie aan de Universiteit van Groningen en werkte (ook in het kader van zijn studie) de afgelopen tien jaar als onderzoeker, onder meer binnen het departement van volksgezondheid op Curaçao. Daar deed hij onderzoek naar de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg onder kankerpatiënten op Curaçao. Terug in Nederland kwam Kamann terecht bij de GGD Amsterdam, waar hij als onderzoeker onder meer betrokken was bij het opzetten en coördineren van "Project Mankracht"*, een project waarin participatief onderzoek werd ingezet als activeringsinstrument.

Bij dit project werkte Kamann al eens samen met RadarAdvies, een Amsterdams adviesbureau dat zich vooral richt op sociale vraagstukken. “Als actieonderzoeker bij de GGD Amsterdam was ik zeer geïnspireerd door de werkwijze van RadarAdvies”, legt Kamann uit, die onlangs bij het bureau – als medior adviseur bij het team Zorg en Samenleven – is gestart.

Radar Advies - Diensten

Moniek Lucassen
Ook Moniek Lucassen is onlangs begonnen bij RadarAdvies, als trainee adviseur bij het nieuwe team Management & Organisatie. De afgelopen drie jaar werkte Lucassen bij de gemeente Amsterdam op het gebied van werk en re-integratie. Het laatste jaar als projectmedewerker in het programmateam. Het programmateam hield ze zich onder andere bezig met de implementatie van de Participatiewet en hiermee de inrichting van de organisatie (ontwikkeling processen, instrumenten en methodiek en invoering van de LEAN methodiek). Daarvoor was ze binnen dezelfde afdeling twee jaar als medewerker HRM werkzaam.

Gevraagd naar waarom ze nu de overstap maakt naar een trainee positie zegt Lucassen: “Er is hier de ruimte om mij verder te ontwikkelen als adviseur gericht op management- en organisatievraagstukken. Door de grote verscheidenheid aan adviseurs en expertises kan ik mij als trainee ook breder oriënteren.” Lucassen brengt onder andere expertise mee op het gebied van LEAN methodiek. “Ik ben benieuwd hoe het is om nu aan de andere kant van de tafel (als adviseur) plaats te nemen”, besluit zij.

RadarAdvies

Johan Kruip
Tot slot is ook Johan Kruip onlangs in dienst getreden bij RadarAdvies. Kruip is afkomstig van NJR het Bureau, het adviesbureau van de Nationale Jeugdraad. Bij NJR deed Kruip ruim 5 jaar ervaring op in het jeugddomein als projectleider en adviseur. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van preventief jeugdbeleid. Daarvoor behaalde hij zijn Master in Multiculturalisme in Vergelijkend Perspectief aan de Universiteit Utrecht.

Over keuze voor RadarAdvies zegt Kruip: “RadarAdvies is een gedreven en toegankelijk adviesbureau dat met veel kennis en kunde bijdraagt een betere samenleving. De ideale omgeving om mijzelf verder te ontwikkelen als adviseur”.

*Het onderzoek maakte deel uit van de academische werkplaats OGGZ van de G4 (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den-Haag).

Nieuws

Meer nieuws over