Bjorn Brekel treedt als Consultant in dienst bij RevelX

22 december 2015 Consultancy.nl

Adviesbureau RevelX heeft begin deze maand Björn Brekel aangesteld als nieuwe Consultant. Brekel is afkomstig van Hay Group en UniPartners, waar hij respectievelijk werkzaam was als Consultant en Junior Consultant. Verder is Brekel actief binnen de Nederlandse startupwereld, waaronder als medeorganisator van het Amsterdamse startup-evenement Startup WeekendBij RevelX zal Brekel zich vooral gaan richten op het snijvlak van strategie en groei.

De afgelopen vier jaar werkte Brekel als consultant bij Hay Group, met ruim 3.000 mensen werkzaam in 87 kantoren in 49 landen, een van de grotere organisatieadviesbureaus ter wereld, met een focus op management en HR Consulting*. Als onderdeel van het Solutions team was Brekel binnen Hay Group betrokken bij opdrachten met focus op het vertalen van strategie naar organisatie-, proces- en functieontwerp. Alhoewel hij werd ingezet bij projecten in nagenoeg alle sectoren, deed Brekel de meeste ervaring op met internationale klanten in de industry & hightech sectoren. Hierin fungeerde hij veelal als schakel binnen de klantorganisatie: van de boardroom tot op de vloer.

In zijn vroege loopbaan was Brekel ruim anderhalf jaar werkzaam als Junior Consultant bij UniPartners (locatie Maastricht), een non-profit bureau voor en (geleid) door ambitieuze universitaire studenten, dat een podium biedt om academische vaardigheden te combineren met praktijkervaring. Daarvoor behaalde hij een master in ‘Entrepreneurship & SME Management’ aan de Universiteit van Maastricht.

Onlangs besloot Brekel een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij RevelX. Het snelgroeiende Amsterdamse adviesbureau werd vorig jaar opgericht door voormalig BoerCroon partners en telt inmiddels zestien adviseurs. Het vijfkoppige partnerteam van RevelX bestaat uit Eric de Groot, Rene Jongen, Jeroen van der Vlugt, Marc Douma en Koen Klokgieters, die zich afgelopen oktober aansloot. RevelX richt zich op commerciële vraagstukken, waaronder het ontwikkelen van groeistrategieën, versnellen van productontwikkeling en de implementatie van sales & marketing transformaties. Daarnaast investeert RevelX ook zelf in veelbelovende ondernemingen.

Over hun nieuwe collega zegt RevelX Partner Van der Vlugt: “Björn is een ondernemende consultant met een passie voor groei,” om daar aan toe te voegen: “…Klanten waarderen zijn conceptuele denkkracht, bevlogenheid, frisse ideeën, zijn kracht om te verbinden én humor. Björn is voortdurend op zoek naar vernieuwing, weet op het juiste moment in- en uit te zoomen en is in staat anderen op een plezierige manier daarin mee te nemen.” Brekel zal zich in zijn nieuwe rol bij RevelX voornamelijk bezighouden op het gebied van strategie en groei van ondernemingen.

Naast zijn ruime consultancyervaring is Brekel gedurende zijn loopbaan ook actief binnen de Nederlandse startup wereld. Zo was hij na zijn studie medeoprichter van Rockstart Accelerator, een internationale groeiversneller voor startups. Daarnaast is hij nog altijd medeorganisator van het Amsterdamse startup-evenement Startup Weekend. Vanuit deze betrokkenheid is Brekel voortdurend bezig om startup inzichten en methodes toe te passen binnen corporate omgevingen en vice versa. 

* Hay Group is sinds begin deze maand onderdeel van Korn Ferry.

Nieuws

Meer nieuws over