Christel Jansen aangesteld als Consultant bij Vintura

23 december 2015 Consultancy.nl

Zorg en life sciences consultancybureau Vintura heeft eerder deze maand zijn team van adviseurs uitgebreid met Christel Jansen. De nieuwe professional is afkomstig van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), waar ze de afgelopen circa vijf jaar werkzaam was als Adviseur in gezondheidssystemen. Bij Vintura zal Jansen zich gaan richten op organisatieadvies en zal zij haar ervaring in onder andere project management en strategieontwikkeling gaan inzetten.

Christel Jansen studeerde in 2008 af in geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar studie kwam Jansen er achter dat ze in haar werk niet alleen wilde bijdragen aan de gezondheid van patiënten, maar ook aan het verbeteren van de gezondheidszorg als geheel. Het werk dat zij de twee jaar hierop als Trainee bij het Ministerie van VWS deed en vervolgens bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) paste volgens Jansen goed bij die wens. Jansen: “In mijn werk wil ik graag bijdragen aan toegankelijke, goede en duurzame gezondheidszorg. Dit doe ik door met organisaties strategische vraagstukken op te lossen en processen te optimaliseren.”

Jansen vertelt verder over haar drijfveren: “Ik krijg er energie van als ik me nieuwe dingen eigen kan maken en complexe processen leer begrijpen. Het samenbrengen van mensen met verschillende kennis en belangen vind ik het leukst aan mijn werk. Alleen samen kun je nieuwe kennis en draagvlak genereren en proactief optreden om verbeteringen te realiseren. Mijn kracht ligt op het snijvlak van een strategie en de werkvloer: in het creëren van haalbare oplossingen die werken in de praktijk.”

Onlangs besloot Christel Jansen KIT te verruilen voor een nieuwe uitdaging en sloot zich begin december aan bij Vintura, een management consultancybureau met een focus op de sectoren Gezondheidszorg en Life Sciences. Vintura, dat opereert vanuit Baarn en voor het tweede jaar op rij is erkend als een FD Gazelle, heeft door de komst van Jansen inmiddels een team van bijna 25 (ervaren) consultants.

Bij het KIT specialiseerde Christel Jansen zich de afgelopen jaren op gebieden als human resource planning, governance van gezondheidssystemen en performance-based financiering en ontdekte zij het belang van goed functionerende organisaties en processen. Binnen Vintura zal Jansen zich meer gaan richten op organisatieadvies, daarbij gebruik makend van haar ervaringen met project management, strategieontwikkeling en het werken aan haalbare oplossingen in een complexe en politieke omgeving.

Vintura werd dit jaar al meerdere malen versterkt. Zo startten in november Tim Widdershoven en medio dit jaar Lidewey Verbaas beiden als Consultant. Ook werd Vintura in juni versterkt met de komst van Natasja Hogendoorn, die als Marketing Communicatie Manager werd aangesteld. 

Nieuws

Meer nieuws over