Tim Widdershoven verruilt &samhoud voor Vintura

19 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zorg- en life sciences consultancybureau Vintura heeft zijn adviesteam versterkt met de komst van Tim Widdershoven. De afgelopen ruim drie jaar was hij adviseur bij branchegenoot &samhoud, waar hij werkte aan diverse grote verandertrajecten binnen de gezondheidszorg. In zijn nieuwe rol als Consultant bij Vintura zal Widdershoven zich met name richten op projecten in de zorgsector.

Tim Widdershoven studeerde in 2012 af in Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Vers afgestudeerd besloot hij zich niet op individuele patiëntenzorg te gaan richten: “Gedurende mijn studie ontdekte ik dat meer waarde kon toevoegen aan de zorg door niet aan het bed te gaan staan van de individuele patiënt, maar door mijn energie te richten op de uitdagingen van de gezondheidszorg in zijn geheel”, legt Widdershoven uit. Na een aanvullende master in Gezondheidswetenschappen startte hij eind 2012 bij &samhoud, een consultancybureau uit Utrecht.

Bij &samhoud versterkte Widdershoven zijn kennis op het gebied van organisatieontwikkeling, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling en werkte hij aan diverse grote verandertrajecten binnen het zorgdomein. “Door mijn achtergrond ben ik in staat mijn inhoudelijke kennis van de zorg te combineren met het perspectief van zowel patiënt, professional, verzekeraar, als maatschappij. Het is mijn overtuiging dat door deze groepen en belangen met elkaar te verenigen de zorg daadwerkelijk beter, goedkoper en toegankelijker wordt”, schetst Widdershoven zijn visie.

Tim Widdershoven - Vintura

Onlangs besloot Widdershoven een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Vintura, een management consultancybureau uit Baarn met een focus op de sectoren Gezondheidszorg en Life Sciences. Vintura heeft met de komst van Widdershoven als nieuwe Consultant inmiddels een team van 24 professionals, waarvan 21 consultants. Begin deze maand vierde het bureau nog zijn 15-jarig jubileum in Paleis Soestdijk.

In zijn nieuwe rol bij Vintura, waarin hij zich voornamelijk zal richten op vraagstukken op het gebied van strategie, procesoptimalisatie en op het realiseren van samenwerkingsverbanden binnen de zorg, denkt Widdershoven een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het team en de klanten van het bureau. “Ik haal veel energie uit het samen met anderen (complexe) uitdagingen aangaan en daarbij gebruik te maken van ieders sterkte voor een gemeenschappelijk doel. Ik geloof daarbij sterk in de uitspraak ‘If you want to go fast, go alone. But if you want to go far, go together’. Ik denk dat dit van belang is binnen het Vintura team, maar ook in de samenwerking met de klant”, aldus Widdershoven.

Hij besluit: “Dankzij mijn ervaring in de zorg ben ik in staat de vertaalslag te maken naar wat veranderingen voor medewerkers en de uiteindelijke klant of patiënt betekenen.”