Ank van Wylick benoemd tot partner Fintech tak KPMG

16 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Ank van Wylick is per 1 oktober benoemd tot partner binnen accountants- en advieskantoor KPMG. Tot voor kort was Van Wylick actief binnen Finnovance, een FinTech-adviesbureau dat zij begin dit jaar oprichtte. In de tien jaar hiervoor was Van Wylick werkzaam bij consultancybureau PA Consulting Group, in haar laatste functie als partner. In haar nieuwe rol bij KPMG richt Van Wylick zich op het snijvlak van Fintech en Innovation Execution.

Ank van Wylick is een ervaren professional met ruim 25 jaar ervaring in diverse advies- en managementrollen. In de afgelopen tien jaar was Van Wylick verbonden aan PA Consulting Group, met meer dan 2.600 professionals in 18 landen een van de grotere adviesbureaus ter wereld. Van Wylick startte in 2005 bij het kantoor als Managing Consultant en vijf jaar later werd ze benoemd tot partner en maakte tevens deel uit van het management team. Voordat zij de overstap maakte naar PA Consulting was Van Wylick vier jaar verbonden aan Nolan, Norton & Co.*. De afgelopen acht maanden leidde Van Wylick haar eigen adviesbureau, genaamd Finnovance, waarbij haar focus lag op FinTech en innovatie in de financiële sector.

Ank van Wylick - Partner bij KPMG

Van Wylick begon haar loopbaan bij de Nationale Investeringsbank als Internal Consultant & Accountmanager, ging vervolgens aan de slag als manager van de economische afdeling van Campina Melkunie en werkte nog vier jaar als Corporate Accountmanager voor Telfort voor ze de overstap maakte naar de adviesbranche. Van Wylick heeft bijgedragen aan diverse publicaties en behaalde in 1990 haar master in Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit Maastricht. 

Vorige maand besloot Ank Van Wylick een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij KPMG Nederland, waar zij als Partner is aangesteld en zich richt op het gebied van Fintech en Innovation Execution. Vanuit deze functie brengt zij klantorganisaties in de financiële sector in contact met FinTech startups om zo innovatie en technologische implementatie te bespoedigen.

FinTech staat hoog op de agenda bij KPMG. In september sloot het Big Four kantoor nog een partnership met Matchi, en in ons land is het bureau al vanaf de start actief betrokken bij Holland FinTech. Wereldwijd wordt de FinTech markt geschat op zo'n $12 miljard.

KPMG breidde recentelijk zijn partnerteams al flink uit. Per 1 oktober benoemde het accountants- en advieskantoor 26 partners, waarvan 10 in Advisory. 

* In 2013 werd Nolan, Norton & Co. officieel failliet verklaard. Begin 2014 nam EY Advisory een deel van de boedel over.