2 nieuwe professionals versterken adviesbureau VKA

28 oktober 2015 Consultancy.nl

Adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft zich per 1 oktober versterkt met twee nieuwe professionals. Leontien Wagenaar is afkomstig van de Gemeente Den Haag en is bij VKA gestart als Projectmanager. Bas de Groot werkte hiervoor als jurist bij Gerechtshof Den Haag en gaat in zijn nieuwe functie aan de slag als Consultant in de expertisegroep ‘Cybersecurity & Continuïteit’.

Leontien Wagenaar studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, en was reeds tijdens haar masterstudie als projectsecretaris werkzaam bij het nieuwbouw Spui-forum van de Gemeente Den Haag. In 2011 groeide ze door tot projectleider voor het digitaal subsidieloket onderwijshuisvesting. Tot en met september 2015 is Wagenaar in verschillende functies voor de gemeente werkzaam gebleven, waaronder als implementatiemanager, beleidsmedewerker en trainer op het gebied van scrum en agile.

Bas de Groot behaalde aan de Vrije Universiteit dit jaar zowel zijn master in Strafrecht als in Internet, intellectueel eigendom en ICT. Tijdens zijn studie liep hij stage bij Rechtbank Noord-Holland, evenals bij het Gerechtshof Den Haag, als stagiair van het Kenniscentrum Cybercrime. Bij het gerechtshof ging hij bijna een jaar later tijdelijk aan de slag als waarnemend stafjurist en daarna voor ruim een jaar als jurist. Daarnaast was De Groot tussen 2013 en 2014 lijsttrekker voor ChristenUnie Amsterdam.

Bas de Groot, Leontien Wagenaar - VKA

Zowel Leontien Wagenaar als Bas de Groot zijn per begin oktober een nieuwe uitdaging aangegaan bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Het bureau uit Zoetermeer richt zich op het verbeteren, versnellen en vereenvoudigen van de overheidsdienstverlening aan burgers en bedrijven. Wagenaar is als projectmanager aangesteld en zal als onderdeel van de programmamanagement praktijk voornamelijk klanten in de publieke sector gaan ondersteunen bij veranderingen en innovaties. De Groot is gestart als Consultant en maakt deel uit van de ‘Cybersecurity & Continuïteit’ expertisegroep van het bureau. Deze tak houdt zich bezig met de formulering van eventuele risico’s, wettelijke- of beveiligingseisen voor de informatievoorziening van klanten in verschillende branches en sectoren zoals Publiek, Zorg en Finance, evenals het inrichten van governance en werkprocessen.

Nieuws

Meer nieuws over