Twee innovators winnen Ordina Innovation Challenge

15 oktober 2015 Consultancy.nl

M-Brace en Building Intelligence zijn de winnaars van de 2015 editie van de Ordina Innovation Challenge. De innovatieve startups krijgen ieder van Ordina een ontwikkelbudget van €35.000.

De Innovation Challenge is twee jaar geleden door Ordina in het leven geroepen als een jaarlijkse wedstrijd voor innovatieve ideeën met maatschappelijke impact in de Benelux. Het thema van dit jaar was de ‘Humanisering van ICT’. Apparaten, toepassingen en apps worden slimmer, persoonlijker, intuïtiever en meer anticiperend van aard en worden hiermee steeds meer verweven met het dagelijks bestaan van mensen. Voor bedrijven en instellingen biedt de opkomst van slimme apparaten, in combinatie met technieken als analytics en Internet of Things, grote kansen.

Ordina Innovation Challenge

Tientallen concepten en startups hadden zich ingeschreven voor de editie van dit jaar, en na een uitgebreid selectietraject werden de zes beste teams uit Nederland en België gekozen om deel te nemen aan de finale.

In de finaleronde, die gisteren werd gehouden als onderdeel van de Ordina Open Innovatiedag, hebben de finalisten hun idee gepresenteerd. De juryprijs ging naar M-Brace, een bedrijf dat een robotische brace heeft ontwikkeld met een online monitoring service. Deze moet het mogelijk maken om patiënten die herstellen van een beroerte thuis te laten revalideren met dezelfde kwaliteit van zorg als in een gespecialiseerd centrum. Johannes Luyten van M-Brace laat in een reactie weten enorm blij te zijn met de juryprijs. “We weten dat we een goede propositie hebben en dan is het fantastisch nieuws als een vakjury dat bevestigt met deze prijs. Het is nu zaak om een product te maken dat we kunnen gaan testen en verder ontwikkelen.”

De publieksprijs werd uitgereikt aan Building Intelligence, een bedrijf dat organisaties helpt met het geven van inzicht in het ruimtegebruik binnen kantoorpanden. Daarbij worden activiteitspatronen in beeld gebracht met behulp van tracking-technieken, waardoor onder meer duidelijk wordt waar en hoeveel mensen zich in een kantooromgeving bevinden. “Erg leuk om te zien dat het publiek in ons idee gelooft. Het is nu de bedoeling om voor het eind van het jaar een eerste versie te lanceren,” aldus Marcel Lamers van Building Intelligence.

Winnaars Ordina Innovation Challenge

De winnaars van de Ordina Innovation Challenge, Building Intelligence en M-Brace, samen met Jolanda Poots-Bijl (CFO Ordina), en Stépan Breedveld (CEO Ordina).

De twee winnaars krijgen een geldprijs van €35.000, daarnaast stelt Ordina haar kennis en netwerk beschikbaar aan de innovators om zodoende de realisatiefase tot een goed einde te brengen. “M-Brace en Building Intelligence zijn de verdiende winnaars van de Ordina Innovation Challenge. Ze laten allebei zien hoe je met behulp van technologie tot oplossingen kunt komen die het leven van mensen verrijken. Dit sluit mooi aan op de manier waarop Ordina naar ICT kijkt”, zegt Stépan Breedveld, CEO van Ordina.

Innovatie
Ordina zet de afgelopen jaren fors in op het stimuleren en ondersteunen van innovatie. Zo organiseerde het bureau afgelopen jaar de Google Glass innovatiecompetitie, en was het recent nog betrokken als partner van Hackatrain, een competitie waarbij IT-studenten werden uitgedaagd om een innovatieve oplossing te bedenken die de reiservaring van NS-reizigers kan verbeteren. In april vorig jaar gaf Breedveld in een interview nog aan “trots te zijn” op de innovatieve cultuur bij het bureau.

Nieuws

Meer nieuws over