Ordina lanceert e-Health Innovation Challenge

29 mei 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Ordina heeft een ‘Innovation Challenge’ gelanceerd op het gebied van e-health oplossingen. Deelnemers met een baanbrekend idee of product hebben tot 2 augustus om zich in te schrijven. De vijf beste teams winnen een intensieve bootcamp van 4 weken. Eind oktober worden de drie winnaars bekendgemaakt – zij krijgen ieder een investering van €50.000.
 
e-Health
Nederland heeft relatief gezien een van de duurste zorgsystemen ter wereld waardoor er een grote behoefte is om de efficiency te verbeteren, met name door de toepassing van ICT. Met de ‘Innovation Challenge’ wil het ICT adviesbureau inspelen op deze trend door kansen en mogelijkheden in kaart brengen en deze verder te ontwikkelen.
 
Innovation Challenge
De innovatieve e-health oplossingen moet als uitgangspunt hebben verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Denk bijvoorbeeld aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, het zelfraadzaam maken van burgers of het verbinden van hulpvraag, zorgprofessionals en/of vrijwilligers. Ook moet ICT een integraal onderdeel zijn van de e-health oplossing. Inschrijvingen worden door de jury beoordeeld op impact, haalbaarheid, toepasbaarheid en schaalbaarheid.
Ordina Innovation Challenge
De Innovation Challenge is open voor iedereen met een goed idee. Startups, studenten, young professionals en ondernemers uit het MKB kunnen zich inschrijven met hun e-health innovatie.
 
Prijzen en Tijdslijnen
Op 28 augustus worden de vijf beste teams bekendgemaakt. Tijdens het vier weken durende bootcamp (16 september t/m 11 oktober) worden de innovaties in detail onder de loep genomen en verder uitgewerkt. De drie winnaars worden op 30 oktober bekendgemaakt. Met de drie winnende teams gaat Ordina duurzaam de verbinding aan. Deze teams ontvangen elk een budget van €50.000, te besteden aan diensten van het adviesbureau om de oplossing succesvol te maken. Daarnaast kunnen de teams en jaar lang gebruik maken van Ordina’s faciliteiten en kantoorruimte.