Ordina organiseert Google Glass innovatiecompetitie

04 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina organiseert in maart een innovatiecompetitie gebaseerd op Google Glass technologie. De winnaar van de zogeheten ‘Ordina Glass Contest’ wordt de komende periode door het adviesbureau ondersteund bij de realisatie van het idee.

Google’s nieuwste innovatie – Google Glass – wordt gezien als een mogelijk ‘gamechanger’ voor zowel consumenten als bedrijven. Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril, waarbij e-mails, muziek, navigatie en overige app handelingen handsfree kunnen worden bediend. De bril wordt bediend met een stem (Google Glass heeft een ver ontwikkelde voice recognition systeem) of via een touchpad aan de zijkant van het toestel.

Ordina - Google Glass in de Praktijk

Voor organisaties kan de Google Glass technologie grote kansen bieden. Om bedrijven te laten ervaren wat de nieuwe technologie voor hun organisatie kan betekenen organiseert Ordina op donderdag 13 maart de ‘Ordina Glass Contest’. Het ICT adviesbureau uit Nieuwegein heeft reeds praktijkervaring opgedaan met de Google Glass en is gespecialiseerd in het vertalen van nieuwe trends en technologieën naar ICT-toepassingen.

Ordina Glass Contest

Ideeën kunnen tot 6 maart worden ingestuurd. Een jury bepaalt welke concepten doorgaan naar de finale – deze worden vervolgens op 13 maart gepresenteerd aan het publiek. Het aanwezige publiek bepaalt uiteindelijk welk idee werkelijkheid wordt. De winnaar wordt beloond met een hands-on ervaring met de slimme bril en ontwikkeltijd, als bijdrage voor de realisatie van het idee.