GKSV breidt uit met Associate Partner Hans Huigen

07 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hans Huigen heeft per 1 oktober het team van GKSV Reputatie | Communicatie | Public Affairs versterkt. Als Associate Partner zal Huigen zich samen met de vier partners richten op de verdere uitbouw van de dienstverlening.

Na het afronden van zijn studie Rechten aan de Universiteit van Utrecht trad Hans Huigen (1965) in 1991 in dienst bij Koninklijke Marechaussee als lobbyist. Daarna werkte hij als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Economische Zaken, en circa twee jaar voor de OESO in Parijs. In 1999 keerde Huigen terug naar Nederland, en richtte zich op het verminderen van administratieve lasten voor het bedrijfsleven namens het Ministerie van Economische Zaken. Hij besloot zijn loopbaan bij de overheid in Brussel, als Senior Policy Advisor voor de Europese interne markt.

Huigen maakte in 2000 de overstap naar het bedrijfsleven door aan de slag te gaan bij Essent. Een jaar later werd hij bij die organisatie gevraagd om als Manager Public Affairs het public affairs beleid vorm te geven, een rol die hij ruim zeven jaar bekleedde. In 2008 besloot Huigen vervolgens om op eigen benen te staan, en richtte hij het adviesbureau H&dB Associates op. De afgelopen zeven jaar adviseerde en ondersteunde hij vanuit H&dB Associates een groot aantal organisaties op communicatievlak, waaronder Holland Casino, KPN, Attero, Enexis, Delta, RWE, de Nederlandse Zorgautoriteit, alsmede diverse brancheverenigingen waaronder de OSB.

Hans Huigen, Hein Greven GKSV

Per 1 oktober heeft Huigen zich als Associate Partner verbonden aan GKSV, een reputatie, communicatie en public affairs specialist opgericht in 2013 door vier voormalig adviseurs van Boer & Croon. Het bureau – sinds begin dit jaar gevestigd in MediArena (Amsterdam) – is de afgelopen 2,5 jaar snel gegroeid en telt met de toetreding van Huigen een team van 11 professionals. “GKSV heeft in de afgelopen 2,5 jaar in razendsnel tempo een sterke positie opgebouwd in de markt. Ik hoorde goede verhalen over het bureau en kwam adviseurs geregeld tegen. Ik verheug me er op nu onderdeel uit te gaan maken van dit team. Het is een ambitieus bureau met een mooie klantenkring. Hun visie op communicatie en manier van samenwerken met aandacht voor zowel resultaat als de menselijke maat, spreken mij enorm aan,” licht Huigen de motivatie voor zijn overstap toe.

Hein Greven, medeoprichter van GKSV, laat weten “blij te zijn” met de nieuwste aanwinst, en voegt daaraan toe: “Zijn visie en manier van werken past goed bij ons bureau. Met ons werk willen we direct bijdragen aan het realiseren van organisatie- en projectdoelen van onze klanten. Ook sluiten zijn ervaring als boardroomadviseur en diepgaande kennis van het politieke en maatschappelijke landschap goed aan bij de vragen waar klanten GKSV voor inschakelen. Bovendien is het met Hans leuk samenwerken.”