PBLQ versterkt zich met adviesbureau VDMMP

03 september 2015 Consultancy.nl

PBLQ heeft VDMMP overgenomen, een adviesbureau dat zich richt op het veiligheidsdomein. Na de toevoeging van de 11 consultants van VDMMP telt het publieke sector adviesbureau rond de 150 vaste werknemers. De krachtenbundeling betekent voor PBLQ een aanzienlijke versterking van zijn dienstverlening op het gebied van veiligheid en communicatie.

In het publieke domein staat momenteel veel te gebeuren voor adviseurs. De vraagstukken waarmee opdrachtgevers uit de publieke sector aankloppen bij adviesbureaus zijn blijvend aan het veranderen. Ook PBLQ, een adviesbureau dat zich uitsluitend richt op de publieke sector, ziet de vraag veranderen. Zo stelt het bureau dat vraag vanuit de markt naar diensten op het gebied van veiligheid en communicatie aan het toenemen is, ook in relatie tot grote ICT projecten.

PBLQ is een in Den Haag gevestigd bureau dat publieke organisaties versterkt bij de uitvoering van hun kerntaken met advies, management, maar ook opleidingen en onderzoek. Een belangrijk deel van de diensten die PBLQ levert zijn ICT-gerelateerd, een categorie waarin het bureau eind vorig jaar een top 3 vermelding voor kreeg in de PM Beste Dienstverleners 2014 ranking voor beste adviesbureaus voor de overheid.

PBLQ versterkt zich met veiligheidsadviseur VDMMP

VDMMP
Om in te spelen op de toenemende vraag naar veiligheid en communicatieadvies heeft PBLQ begin deze maand adviesbureau VDMMP overgenomen. VDMMP is een adviesbureau uit Houten dat zich richt op het veiligheidsdomein met diensten op het gebied van communicatie, beleid, onderzoek en trainingen. De naam VDMMP staat voor de oprichters van het bureau Jacques van der Minnen (VDM), Ton Monchen (M) en Partners (P). Zij richtten het bureau in 2006 op en sindsdien is het uitgegroeid tot een team van 11 adviseurs. Sinds het vertrek van Van der Minnen in 2010 is Monchen de enige directeur van het bureau. Van der Minnen is momenteel actief als zelfstandig project- en programmamanager en is verbonden aan meerdere adviesbureaus, waaronder Verdonck, Klooster & Associates en Twynstra Gudde Interim Management. 

De overname van VDMMP per 1 september 2015 past in de strategie van PBLQ om een belangrijkere bijdrage te leveren aan het professionaliseren en versterken van de publieke sector. De veiligheids en communicatieadviesdiensten van VDMMP vormen een waardevolle toevoeging op het dienstenaanbod van PBLQ – dat voor de overname voor het belangrijkste deel bestond uit strategisch advies, management en onderzoek. Ook op het gebied van leren en ontwikkelen is sprake van uitbreiding omdat VDMMP enkele specifieke opleidingen aanbiedt over crisismanagement en sociale media. Naast haar diensten sluiten ook de visie en passie voor de publieke zaak van het overgenomen bureau goed aan op die van PBLQ.

150 werknemers
Alle medewerkers van VDMMP komen in dienst van PBLQ. De activiteiten van VDMMP worden vanaf 1 september uitgevoerd onder de vlag van PBLQ. De overname leidt tot een bundeling van capaciteit, kennis, netwerk en activiteiten van beide organisaties. Na de samenvoeging zullen rond de 150 medewerkers actief zijn voor PBLQ in een vast verband. Daarnaast zijn vele associés, hoogleraren, docenten en trainers betrokken bij het werk van PBLQ.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup