Improved Corporate Finance ondersteunt Iv-Groep met groeistrategie

02 september 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De investeringsmaatschappij van de familie Blokker, HB Capital, heeft een minderheidsbelang genomen in ingenieursbureau Iv-Groep. De groei-investering werd begeleid door Improved Corporate Finance.

Iv-Groep is een wereldwijd opererend ingenieursbureau, met zo’n 1.000 professionals in dienst in Nederland, de VS en Maleisië. Het bureau biedt een breed scala aan ingenieurs- en adviesdiensten op de markten Gebouwen & Installaties, Industrie, Infrastructuur & Havens, Maritiem, Olie & Gas en Water.

Als onderdeel van zijn groeiambities – Iv-Groep heeft anno 2015 een omzet van €125 miljoen maar wil deze de komende jaren fors uitbouwen – heeft het ingenieursbureau eerder dit jaar Improved Corporate Finance ingeschakeld om te ondersteunen bij de ontwikkeling van een groeistrategie. “Iv-Groep heeft een sterke positie in de markten waarin zij opereert en ziet nog volop kansen deze positie verder uit te breiden. De onderneming heeft de ambitie de komende jaren een substantiële groei te realiseren”, schrijft Iv-Groep in een persbericht.

Iv-Groep

Inmiddels is een van de eerste pijlers gerealiseerd – Iv-Groep en haar aandeelhouders laten weten een minderheidsbelang in de onderneming te hebben verkocht aan investeringsmaatschappij HB Capital. De investeringsmaatschappij van familie Blokker investeerde eerder al onder andere in Bol.com, Van Oord en in 2014 in technisch dienstverlener Koning & Hartman. Iv-Groep werd tijdens het traject geadviseerd door Improved Corporate Finance, dat het ingenieursbureau bijstaat bij de implementatie van de groeistrategie.

Rob van de Waal, algemeen directeur van Iv-Groep, laat weten “verheugd” te zijn met de mogelijkheid om samen te werken met “een krachtige partner als HB Capital”. Financiële details van de investering zijn niet bekendgemaakt.