Vraag naar recruiters en W&S adviseurs rijst de pan uit

09 juli 2015 Consultancy.nl

De vraag naar recruiters en werving & selectie adviseurs rijst de pan uit. Er zijn maar liefst 50% meer recruiter-vacatures ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar.

In een nieuw onderzoek brengen advies- en interimbureau RaymakersvdBruggen en onderzoeksbureau Intelligence Group de belangrijkste ontwikkelingen in de HR arbeidsmarkt in kaart. Uit de analyse blijkt dat de aantrekkende vraag naar HR-professionals zich in het afgelopen kwartaal flink heeft doorgezet.

Ontwikkeling totaal vacatures, groei op jaarbasis

Sinds begin 2014 trekt de vraag naar HR-professionals hard aan, met in het tweede kwartaal van 2015 een toename van 34% in algemene vraag ten opzichte van Q2 2014. Opnieuw zwelt de HR arbeidsmarkt harder aan dan de totale Nederlandse groei – 32% over Q2 2015. “Na een lange periode waarin op de arbeidsmarkt voor HRM-ers geen positieve beweging liet zien, kunnen de HR professionals die een baan zoeken hun hart weer ophalen. Volop carrière kansen. En alweer meer dan een jaar is dat het geval”, aldus Michiel van Asbeck, Algemeen Directeur van RaymakersvdBruggen. De gemiddelde groei over de laatste vier kwartalen is bijna 30%.

Geen tijdelijke trend
Vooral de vraag naar recruitment professionals groeit explosief. De vraag naar recruiters groeide afgelopen kwartaal met meer dan 50% en ook het aantal vacatures voor W&S-adviseurs steeg met meer dan de helft in vergelijking met vorig jaar. Van Asbeck: “Inmiddels dringt het overal door: HR vacatures zitten blijvend in de lift. Een mooi signaal hierbij is de groeiende vraag naar functies die zich bezig houden met de instroom van medewerkers: W&S-adviseurs en recruiters. Dit betekent dat organisaties weer medewerkers gaan aannemen en de gehele arbeidsmarkt weer in beweging komt.”

Ontwikkeling vraag van HR functies

Het aantal vacatures voor personeelszaken en administratie stegen relatief het minst en zullen, indien de ontwikkelingen aanhouden, het lastiger krijgen op de arbeidsmarkt. Van alle HR-functies laat alleen het aantal vacatures voor Adviseurs Personeelsorganisatie een daling zien – de vraag daalt met 7%. Dit is opmerkelijk omdat in Q1 2015 deze functie een stijging van 25% liet zien. “De tijd zal leren of dit een keerpunt is, of slechts een tijdelijke afname”, sluit Van Asbeck af.

Nieuws