RvdB streeft naar ontwikkelgerichte sollicitatiegesprekken

22 april 2015 Consultancy.nl

HR-dienstverlener RaymakersvdBruggen maakt de afgelopen periode een transformatie door van personeelsmedewerker-detacheerder naar een ‘HR talent acquisition & talentmanagement company’. Het bureau richt zich steeds meer op ontwikkeling van HR professionals. “Zelfs de afgewezen kandidaat moet met een goed gevoel het pand verlaten."

HR-talent
RaymakersvdBruggen (RvdB) staat van oudsher bekend als detacheerder van personeelsmedewerkers, maar is hard op weg om een ‘HR talent acquisition & talentmanagement company’ te worden, stelt RvdB-directeur Michiel van Asbeck. RvdB is een gevestigde naam op het gebied van werving en selectie van (interim-)HR managers en –directeuren. Maar de activiteiten van het bureau zijn uitgebreid met het vinden en ontwikkelen van HR-talent. Het onderscheidend vermogen van RvdB bij deze activiteiten is hun focus op ontwikkeling en verrijking, aldus Van Asbeck. “Zelfs de afgewezen kandidaat moet met een goed gevoel het pand verlaten. Daar streven we naar. Dat onze (sollicitatie)gesprekken niet alleen leiden tot een ja of nee, maar ook echt ontwikkelgericht zijn. Iedereen moet hier rijker naar buiten lopen.”

Kandidaad moet met goed gevoel pand verlaten

Niet alleen trekt RvdB HR-talent aan voor hun opdrachtgevers, het bureau trekt ook zelf talenten aan die gedurende drie jaar worden ingezet op projecten bij klanten en begeleid de talenten bij hun persoonlijke ontwikkeling. Het ambitieuze ontwikkelingsprogramma wordt ook aangeboden aan HR-professionals die bij hun eigen organisatie in dienst zijn, via het zogeheten ‘RvdB Development Program’. Tot slot geeft RvdB ook advies over talentmanagement bij organisaties. “Daarin adviseren we niet alleen over de richting, en hun beleid, maar ook over hun inrichting en uitvoering van hun HR-talentmanagement.” 

Drukte
Het is druk bij de HR-dienstverlener. Jaarlijks spreekt RaymakersvdBruggen ongeveer 1.500 HR-professionals of aspiranten. Van Asbeck: “Voor al dat talent is hun carrière een belangrijk thema. Wij bieden velen van hen toegang tot de leukste HR-banen in Nederland. Maar we kunnen natuurlijk niet iedereen plaatsen. We hebben hier niet alle HR-vacatures in Nederland in behandeling.” RvdB wil graag ‘hét merk’ zijn voor de volgende stap in de loopbaan van HR-professionals. Volgens Van Asbeck gaat het de goede kant op. Hij geeft het voorbeeld van een vraag die kort geleden om 2 uur ’s middags bij het bureau binnenkwam. “Om 17.00 hadden we al een fiat van de opdrachtgever dat de kandidaat meteen kon beginnen. Kijk, zo’n mate van intimiteit wil je graag bereiken, dat een kandidaat mag starten zonder dat hij of zij kennis heeft gemaakt. Dan moet de klant wel vertrouwen in je hebben en dan heb je het als bureau volgens mij goed gedaan.”

Michiel van Asbeck - Raymakers vd Bruggen

Alle HR vacatures
RvdB heeft dan wel niet alle HR vacatures in behandeling, maar toont volgens Van Asbeck wel een overzicht van alle HR vacatures van Nederland op haar website. Dit nieuwe online platform is afgelopen maand gelanceerd. Uit de statistieken ziet het bureau dat de economie opkrabbelt en als gevolg daarvan zijn er meer bedrijven op zoek naar waardevolle HR-talenten. Een kans die de HR-dienstverlener zich niet liet ontschieten.

Nieuws

Meer nieuws over