RaymakersvdBruggen brengt alle HR vacatures in kaart

09 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

HR-dienstverlener RaymakersvdBruggen heeft een overzicht gelanceerd waarin alle HR-vacatures van Nederland zijn opgenomen. Werkzoekenden hoeven dus niet langer meerdere sites af te struinen op zoek naar passende vacatures. “We bieden een online platform waar op één plek alle HR-vacatures makkelijk vindbaar zijn”, aldus directeur Michiel van Asbeck.

Er bestaat een groot aantal vacaturesites die HR-vacatures bevatten. Een werkzoekende in het HR-domein kon voorheen op een scala van sites terecht om vacatures in zijn vakgebied te vinden, maar voordat hij de juiste gevonden had was hij misschien tientallen sites verder. En de meeste van die sites bevatten daarnaast ook vacatures voor andere domeinen en sectoren. Een echte HR-nichesite bestond nog niet, zegt Michiel van Asbeck, directeur bij RaymakersvdBruggen (RvdB).

Alle HR vacatures van Nederland


‘Alle HR vacatures in Nederland’
RaymakersvdBruggen is een van de bekendste HR-dienstverleners van Nederland, en levert daarnaast een scala aan interim en consultancy-diensten. “Wij vinden dat je in het HR-domein maar naar 1 site hoeft, waar alles samenkomt.” Het bureau uit Weesp greep zijn kans en bouwde zijn bestaande vacaturesite uit tot een totaaloverzicht van alle HR vacatures in ons land. Volgens Van Asbeck heeft de site een “bijna 100%-dekking van alle HR-vacatures van Nederland, ongeacht welk commercieel belang: werkgevers, bureaus, of vacaturesites”. De directeur stelt dat de site enkel en alleen HR-vacatures bevat en dat ‘als het goed is’ geen enkele vacature twee keer op de site vermeld staan. Vacatures die reeds vervuld zijn verdwijnen direct van de site. Van dubbeling of spookvacatures is dus geen sprake, aldus Van Asbeck.

HRM in trek
Met de nieuwe site speelt RaymakersvdBruggen in op twee marktbewegingen: de toenemende populariteit van niche sites in recruitmentland en de opkrabbelende economie, met als gevolg dat er steeds meer vacatures op de markt komen. Een recent onderzoek van Yacht naar de HRM arbeidsmarkt toont aan dat dit ook het geval is binnen de HR-markt. Bovendien vinden werknemers steeds vaker de motivatie om een kans te wagen buiten hun bestaande werkomgeving. RvdB wil met zijn uitgebreide vacaturesite het aanbod van HR-banen dichter bij de relevante werkzoekenden brengen. “We bieden een online platform waar op één plek alle HR-vacatures makkelijk vindbaar zijn, en waar de kandidaat centraal staat en niet de adverteerder zoals bijvoorbeeld bij generieke zoekmachines als Google of vacaturezoekmachines”, aldus Van Asbeck. “Als je een vacature openklikt, zie je meteen waar hij allemaal gepost is.”

Michiel van Asbeck - RaumakersvdBruggen

Functionaliteit
“Je kunt nu zoeken in alle unieke HR-vacatures, op je eigen specialisme, regio of ervaring, zonder rommel en zonder advertenties. Door een goede zoekmachine kan je als sollicitant precies die vacatures vinden die je zoekt”, claimt van Asbeck. Een korte blik op de filters die de site aanbiedt laat zien dat kandidaten kunnen zoeken op zeven verschillende criteria. Niet alleen kan een bezoeker de vacatures filteren op locatie, branche of voltijd/deeltijd functie, maar bijvoorbeeld ook op de plaatsingsdatum van de vacature. Hierdoor hoeven werkzoekenden bij een tweede zoektocht niet nogmaals door alle vacatures te struinen die ze al eerder gezien hebben, maar kunnen ze gericht zoeken op de vacatures die net nieuw op de site verschenen zijn.