Roland Berger koopt adviesbureau FMC Consultants

10 juli 2015 Consultancy.nl

Roland Berger heeft FMC Consultants overgenomen, een Duits consultancybureau dat zich specialiseert in advies bij reorganisaties en herstructureringen. De twee oprichters van FMC, Sven Gless en Andreas Robeck, zijn beide Roland Berger alumni en komen na 15 jaar hun eigen bedrijf te hebben geleid terug in dienst als Senior Partners.

FMC Consultants is opgericht door Sven Gless en Andreas Robeck. De twee adviseurs leerden elkaar kennen tijdens hun gezamenlijke tijd in dienst van Roland Berger. Gless kwam in 1995 bij het strategiebureau in dienst en twee jaar later volgde Robeck. Na een aantal keer succesvol samen te hebben gewerkt aan klantopdrachten besloten de twee om in 2000 voor zichzelf te beginnen. De afgelopen 15 jaar bouwden zij hun adviesbureau, FMC Consultants, uit tot een van de belangrijkste middelgrote bureaus in de Duitse markt. Het bureau levert diensten op het gebied van strategie, turnaround management, corporate finance en bedrijfsoptimalisatie en wordt geleid door een team van vijf partners. Het bureau heeft kantoren in Bremen, Düsseldorf, Hamburg en Stuttgart.

Roland Berger buys restructuring firm FMC Consultants

Voor Roland Berger is het herstructureren van oudsher een van de belangrijkste onderdelen van zijn dienstenportfolio, in het bijzonder in zijn thuismarkt Duitsland. Het consultancybureau wil de komende jaren verdrievoudigen en heeft in het kader van zijn groeiambities op het gebied van herstructureringsdiensten besloten om FMC Consultants over te nemen. Op deze manier vergroot en verdiept het bureau zijn expertise op dit gebied en stijgt het aantal herstructureringsexperts van het bureau in Duitsland boven de 120 uit. 

Roland Berger noemt zich met de overname de marktleider in de verhittende herstructureringsmarkt van Duitsland. De toenemende concurrentie wordt voornamelijk veroorzaakt door stijgende activiteit van de grote Amerikaanse strategieconsultancybureaus en de opkomst van gespecialiseerde herstructureringsbureaus. Zo verloor Roland Berger begin 2014 zeven ervaren restructuring experts aan rivaal McKinsey & Company, en vertrokken later in dat jaar Senior Restructuring Partners Joost Geginat en Beatrix Morath, Roland Berger’s Managing Partner in Switzerland, naar AlixPartners. Maar Roland Berger zelf stond ook niet stil en trok op zijn beurt enkele high-profile consultants van tier-1 bureaus aan. Bovendien haalde het bureau enkele voormalige Roland Berger experts over om terug in dienst te komen, waardoor het strategie consultancybureau zijn positie als grootste Duitse herstructurering adviseur heeft behouden.

FMC - Team

Alle werknemers van FMC Consultants maken als onderdeel van de overname de overstap naar Roland Berger. Oprichters Gless en Robeck zijn benoemd als Senior Partners en de drie andere FMC-partners - Christian Glaser, Marco Horstmann en Alexander Müller – komen als Principals in dienst bij het bureau. Hoewel het merk FMC Consultants zal verdwijnen, blijft het FMC-team actief in zijn focusgebied op middelgrote ondernemingen. “We zijn zeer verheugd dat de langdurige ervaring en uitstekende contacten van onze nieuwe collega’s onze expertise in herstructurering en corporate finance verder kunnen verrijken”, zegt Sascha Haghani op de overname. Haghani is de Deputy CEO van Roland Berger Germany evenals het hoofd van het Restructuring & Corporate Finance Competence Center.

Hij voegt daar aan toe: “De Duitse economie rust op de MKB-sector en het is daarom voor ons belangrijk om deze klanten het best mogelijke advies te bieden bij de uitzonderlijke uitdagingen waar zij mee te maken krijgen. We combineren en bundelen alle benodigde ervaring om hen uit crisissituaties te krijgen en hen op het juiste strategische pad te brengen.” 

Nieuws

Meer nieuws over