Schouten & Nelissen lanceert certificaat voor LinkedIn

12 juni 2015 Cosultancy.nl

Opleider en trainingsbureau Schouten & Nelissen heeft een interessante koppeling met LinkedIn gelanceerd. Deelnemers die bij het trainingsbureau een certificaat hebben behaald na een training, cursus of opleiding kunnen vanaf heden deze direct digitaal op hun LinkedIn profiel plaatsen.

Social media, en in het bijzonder LinkedIn is een steeds belangrijker kanaal aan het worden. Bijna de helft van Nederland heeft anno 2015 een LinkedIn account – binnen de zakelijke doelgroep ligt dit natuurlijke percentage nog veel hoger. Vooral binnen het recruitmentlandschap speelt LinkedIn een essentiële rol. Recent onderzoek van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie laat zien dat LinkedIn het belangrijkste wervingskanaal van ons land is.

LinkedIn

Voor professionals, zowel werkzoekenden als mensen met een baan die zich oriënteren, is het regelmatig updaten van hun LinkedIn profiel daarom een must. "LinkedIn is niet meer weg te denken uit het sollicitatieproces. Ruim 80% van de recruiters ziet LinkedIn als belangrijkste online wervingskanaal. Voor professionals is het belangrijk om het profiel zo compleet en onderscheidend mogelijk te maken”, zegt Ronald de Vries, managing director bij opleider en trainingsbureau Schouten & Nelissen.

Bovenop het hebben van een complete LinkedIn profiel met ingevulde achtergrond, werkervaring en nevenactiviteiten, vormt een ander belangrijk gebied diploma’s en certificaten. “Uit cijfers van LinkedIn blijkt dat profielen met aanvullende diploma’s en certificaten zes keer vaker worden bekeken”, zegt de Vries, die bovendien stelt dat dit de aanleiding vormde voor zijn bureau om het proces van certificaten te integreren met het platform. “Voor ons is het logisch om deelnemers te voorzien van een professioneel certificaat op LinkedIn. Hiermee kunnen ze direct hun profiel verrijken en de opgedane vaardigheden of kennis delen met hun netwerk.”

Ronald de Vries - Schouten Nelissen

Deelnemers die vanaf nu een certificaat hebben behaald bij Schouten & Nelissen ontvangen per mail een link naar hun online leeromgeving van Schouten & Nelissen. Via een speciale button wordt het certificaat rechtstreeks op het LinkedIn profiel van de deelnemer geplaatst onder behaalde certificaten. Voor oud deelnemers komt de innovatie te laat, zij zullen de stappen nog handmatig moeten doen. “We bekijken op dit moment de mogelijkheden om oud deelnemers ook te voorzien van een digitaal certificaat voor LinkedIn”, besluit De Vries.

Met de nieuwe dienstverlening ondersteunt Schouten & Nelissen professionals bij het beter vindbaar maken van hun vaardigheden, en helpt het recruiters het zoeken naar specifieke kwalificaties te vergemakkelijken. Bovendien onderscheidt het bureau zich hierdoor van zijn concurrenten.

Nieuws