De Adaptieve Organisatie wint ROA Publicatie Prijs

20 mei 2015 Consultancy.nl

Rick Aalbers, assistant professor strategy & innovation bij de Radboud Universiteit Nijmegen en Jasper de Valk, industry manager bij Google Nederland en partnerships director TEDx Amsterdam, hebben de 2014-editie van ROA Professionele Publicatie Prijs in de wacht gesleept. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens het Boek&Festival, een initiatief van de ROA en de Ooa.

Elk jaar organiseert de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA) de ‘Professionele Publicatie Prijs’, een jaarlijkse award voor het beste vakartikel op het gebied van organisatieadvies dat in het achterliggende jaar is gepubliceerd. Alle inzendingen, 44 in totaal, werden door een deskundige jury* beoordeeld op vijf criteria:

ROA Publicatieprijs - 5 criteria

Drie publicaties werden genomineerd voor de finale:

  • Samen leren en veranderen door krachtprogramma's bij SSONML – door Michiel Louweret
  • De Adaptieve Organisatie: De Rol Van Verkenners, Verbinders En Sponsoren Voor Innovatie – door Rick Aalbers en Jasper de Valk
  • Wat kunnen we leren van 2.500 jaar samenwerken – door Robin Bremekamp

De prijs ging uiteindelijk naar ‘De Adaptieve Organisatie’. In het artikel stellen Aalbers en De Valk dat organisaties die in staat zijn om open innovatie in hun bedrijfsproces te implementeren beter presteren op het gebied van innovatie en klantbetrokkenheid. Centraal uitgangspunt hierbij is de zoektocht naar ideeën en kennis van externe actoren en het kanaliseren van die ideeën naar het interne communicatie- en besluitvormingsproces. Volgens het juryrapport geeft het artikel op een originele manier aan hoe je als organisatie van de huidige kennis- en informatie-economie kunt profiteren.

“Het is zowel praktisch zeer toepasbaar als wetenschappelijk goed onderbouwd. Daarnaast is het artikel actueel. Veel organisaties hebben hun bedrijfsstrategie niet goed voor elkaar,” aldus Celeste Wilderom, juryvoorzitter van de ROA Professionele Publicatie Prijs.

Winnaar Rick Aalbers met juryvoorzitter Celeste Wilderom

Afgelopen edities Professionele Publicatie Prijs
In 2013 ging de prijs naar drie adviseurs van TEN HAVE Change Management. In 2012 werd de Professionele Publicatie Prijs in de wacht gesleept door adviseurs van Andersson Elffers Felix en Van Vieren terwijl de 2011 editie werd gewonnen door Harrie Aardema, partner bij BMC

ROA - Professionele Publicatie Prijs

* De jury van de ROA Professionele Publicatie Prijs bestond dit jaar uit Celeste Wilderom (voorzitter), Annet Weitering, Monique Britstra, Roel Rutten en Albert Visscher.

Nieuws