TEN HAVE adviseurs winnen ROA Publicatie Prijs

23 januari 2014 Consultancy.nl

Leonard Millenaar, Ernst Graamans en Wouter ten Have – allen werkzaam bij TEN HAVE Change Management – hebben de ROA Professionele Publicatie Prijs 2013 in de wacht gesleept. Zij kregen de prijs afgelopen maandag uitgereikt, tijdens de 2014 editie van de Ernst Hijmanslezing.

Elk jaar reikt de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) de Professionele Publicatie Prijs uit, een award voor het beste vakartikel dat in het achterliggende jaar is gepubliceerd. De uitreiking vindt plaats tijdens de Ernst Hijmanslezing*, die sinds 2002 door de ROA wordt georganiseerd in samenwerking met de Ooa. Vorig jaar ging de ROA prijs naar adviseurs van Andersson Elffers Felix en Van Vieren terwijl de 2011 editie werd gewonnen door Harrie Aardema, partner bij BMC.

TEN HAVE adviseurs winnen ROA Professionele Publicatie Prijs

De adviseurs van TEN HAVE Change Management, een middelgroot verandermanagement specialist uit Utrecht, wonnen de prijs voor hun artikel: 'Rechtvaardigheid als bepalende factor bij organisatie-verandering'. Het artikel verscheen afgelopen jaar in het blad Holland/Belgium Management Review.

“Een helder en boeiend stuk, vernieuwend in ons Nederlandse domein en sterk geschreven en gestructureerd. Het onderwerp is inzichtelijk en toegankelijk gemaakt" aldus de jury** over het winnende artikel. “Er wordt in organisaties elke dag veel onrecht gedaan aan individuen en groepen en daar wordt ook veel over gepraat in de samenleving. Er zijn weinig verandermanagers en consultants die deze onrechtvaardigheid hoog in het vaandel hebben staan. Volgens de jury zal er veel dieper over moeten worden nagedacht en op geanticipeerd worden door adviseurs en managers. Dit artikel is potentieel voor alle verschillende organisaties relevant. Sterker, de kernconstructen zijn eigenlijk voor iedereen in alle soort van samenwerking situaties van belang.”

* De Ernst Hijmanslezing is vernoemd naar Ernst Hijmans (1890- 1987), erkend als een van de grondleggers van het organisatieadviesvak in Nederland.

** De jury bestond uit Celeste Wilderom (Universiteit Twente), Annet Weitering (Sioo), Chrit van Ewijk (Directeur DBC Onderhoud), Monique Britstra (ex-BMC adviseur) en Roel Rutten (Tilburg University).

Nieuws

Meer nieuws over