Ernst Hijmanslezing 2014 in het teken van Triple A

20 januari 2014 Consultancy.nl

Vanmiddag is de Ernst Hijmanslezing 2014 van start gegaan in het Maitland Theater van de Baak in Driebergen. Na een keynote van voormalig McKinsey topman Wiebe Draijer en een verdieping van Aukje Nauta, (bijzonder hoogleraar aan de UvA) wordt het event rond 18:00 afgesloten met een borrel.

De Ernst Hijmanslezing is vernoemd naar Ernst Hijmans (1890- 1987), erkend als een van de grondleggers van het organisatieadviesvak in Nederland. In 1920 richtte hij samen met Vincent Willem van Gogh het eerste organisatieadviesbureau van Nederland op: Organisatie Advies Bureau. Diverse gerenommeerde Nederlandse adviesbureaus stammen (indirect) af van zijn adviesbureau, waaronder Andersson Elffers FelixAT OsborneBerenschotBoerCroonGITP en Twynstra Gudde.

Ernst Hijmanslezing 2014 in het teken van Triple A

Ernst Hijmans

In 2002 besloten de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) en de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa) om de ‘Ernst Hijmanslezing’ in het leven te roepen. Het event heeft als doelstelling om een impuls te geven aan het maatschappelijke debat over de professie van organisatieadviseurs. Naast de organisatoren wordt de lezing ook gesteund door Sioo en de Baak.

Keynote: Wiebe Draijer
Dit jaar wordt de lezing uitgesproken door Wiebe Draijer, voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad (SER) en voormalig Managing Partner van McKinsey & Company. Draijer gaf tussen 2004 en medio 2012 leiding aan het Nederlandse kantoor van het strategie adviesbureau. De lezing heeft als titel: Triple A = de kracht van Allianties, Akkoorden en Aanpakken.

Ernst Hijmanslezing wordt mogelijk gemaakt

De Ernst Hijmanslezing is toegankelijk voor adviseurs die aangesloten zijn bij de Ooa, adviseurs die werkzaam zijn bij een van de ROA-bureaus en voor genodigden van Sioo en de Baak.

Nieuws