BMC adviseur Harrie Aardema wint ROA Publicatie Prijs

23 januari 2012 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Harrie Aardema, partner bij BMC en bijzonder hoogleraar publiek management aan de Open Universiteit Nederland, heeft vorige week de de ROA Professionele Publicatie Prijs 2011 in ontvangst genomen. Hij won de prijs, uit maar liefst 52 inzendingen, met zijn artikel 'Naar een spinnen-webconcept'. Naast Aardema werkten achttien BMC adviseurs aan het artikel. De prijs werd uitgereikt tijdens de gezamenlijke Nieuwjaarsbijeenkomst en Ernst Hijmanslezing van ROA en Ooa.

Naast de inzening van Harrie Aardema waren ook Capgemini consultants Annemiek Lauwerijssen en Jos Benders genomineerd (artike: Workaroundmanagement: ERP-systemen continu optimaliseren) en Nolan, Norton & Co. adviseur Hans Strikwerda genomineerd (artikel: Zachte factoren: Hoe om te gaan met sociaal-psychologische factoren in leidinggeven en organisatie?).

'Naar een spinnenwebconcept'
De consultants onderzochten de organisatievorm van alle gemeenten en interviewden daarover één op de drie gemeentesecretarissen. Vanuit de analyse van de grote transformatie van de vroegere piramidevorm naar de huidige platte modellen biedt het artikel ook een blik vooruit naar de komende tien jaar. Het juryrapport kende de volgende kwalificaties toe aan het artikel: origineel, vernieuwend, toekomstgericht, appellerend aan professionele nieuwsgierigheid. Bovendien was de jury enthousiast over de beschrijving van de rol van moderne leider, niet hiërarchisch, maar als een spin in het web.

Over Harrie Aardema
Harrie Aardema (1954) is partner van het advies- en managementbureau BMC (Bestuur & Management Consultants) en bijzonder hoogleraar ‘publiek management’. Sinds 1996 heeft hij als adviseur en onderzoeker vele veranderingsprocessen begeleid en onderzoeken uitgevoerd, met name in de publieke sector. Hij publiceert regelmatig over onderwerpen als leiderschap en cultuur- en gedragsvraagstukken, planning & control en organisatieontwikkeling. In 2002 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen op een bestuurskundig proefschrift over bedrijfsmatig werken.