McKinsey partner Peter Slagt naar Bain & Co. in UK

11 mei 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het wereldwijde management consultancybureau Bain & Company heeft Peter Slagt toegevoegd aan zijn team in het Verenigd Koninkrijk. Slagt is afkomstig van branchegenoot McKinsey & Company, waar hij meer dan 15 jaar partner was. Bij Bain zal Slagt de Results Delivery Practice versterken en bedrijven ondersteunen bij strategieontwikkeling en -uitvoering, om zo de kans op succes van grootschalige businesstransformaties bij klanten te vergroten.

Peter Slagt heeft meer dan 20 jaar ervaring binnen de adviesbranche. Voordat hij zich in het consultancydomein begaf, was hij tien jaar werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Marine, in zijn laatste rol als career officer. In 1993 sloot hij zich aan bij McKinsey & Company in Amsterdam, waar hij in 2000 werd benoemd tot partner. Gedurende zijn tijd bij McKinsey, leidde Slagt diverse grootschalige verandertrajecten bij corporate klanten – gericht op strategie-uitvoering, businesstransformaties en change management. Slagt was betrokken bij projecten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en zette zich in voor organisaties uit verschillende industriesectoren.

Peter

De afgelopen jaren vervulde Slagt een leidende rol binnen McKinsey’s EMEA Organisation Practice, waarbij hij eerst diende als hoofd van de Benelux regio (2007-2011), en later als hoofd van de Afrika en Noord-Europa regio.

Na meer dan 21 jaar bij McKinsey, besloot Slagt om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij bleef trouw aan de consultancybranche en voegde zich in de UK bij branchegenoot Bain & Company. Vanuit het Londense kantoor (gevestigd aan The Strand, in het centrum van de stad) zal Slagt projecten leiden op het snijvlak van – onder andere –  business, leadership, operations en change management. Bovendien krijgt Slagt intern de taak toegewezen om de capaciteit binnen de consulting teams van Bain te versterken, zodat zij klanten kunnen ondersteunen bij het managen van verandering en het effectief implementeren van projecten.

“Peter is een enorme aanwinst voor ons team en onze klanten, waarvan de meesten zich richten op het versnellen van hun volgende groeifase”, zegt Mike Garstka, Managing Director van het Bain kantoor in Londen. “Zijn bewezen ervaring en reputatie in het behalen van sterke bedrijfsresultaten zal van grote toegevoegde waarde zijn voor CEO’s en senior bestuurders in heel Europa, die complexe transformaties binnen hun organisatie doorvoeren om hun prestaties meetbaar te verbeteren.”

Bain

Slagt over zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben verheugd om deel uit te maken van een uitstekend Bain team in Londen. Ik kijk er naar uit om samen met hen Europese multinationals en gerenommeerde lokale organisaties te ondersteunen, die te maken hebben met uitdagende change management vraagstukken en hun business willen blijven uitbreiden.”

Niet al te lang geleden maakte Richard Jackson, co-hoofd van Bain’s M&A praktijk voor de EMEA regio, ook deel uit van het UK partnerteam, hij maakte in oktober van vorig jaar echter de overstap naar Bain’s Nederlandse praktijk. Een selectie van het huidige partnerteam van Bain UK:

Bain

Bain & Company – over het algemeen erkend als Europa’s meest prestigieuze management consultancykantoor – wist recentelijk ook enkele partners van zijn tier-1 rivals weg te halen. Het van oorsprong in de VS gevestigde strategie consultancy kantoor haalde in Q1 Melanie Bockemühl van BCG en Daniel Milleg van Oliver Wyman, die beiden als partner de Duitse praktijk van Bain hebben versterkt.