Richard Jackson versterkt Bain & Company Amsterdam

07 oktober 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Richard Jackson, een partner van Bain & Company in de UK, heeft onlangs besloten de overstap te maken naar de Nederlandse praktijk van het wereldwijde strategy consultancybureau. Jackson, die als co-head dient van Bain’s Mergers & Acquisitions praktijk voor de EMEA regio, zal zich vestigen in Amsterdam.

Jackson heeft meer dan 15 jaar ervaring in de adviesbranche, met een focus op M&A binnen een breed spectrum van sectoren, waaronder mijnbouw, oil & gas, retail en FMCG in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Amerika. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company in 1993, na het behalen van zijn Msc. in Manufacturing Engineering aan de Universiteit van Cambridge. Naast een periode van drie jaar bij investeringsbedrijf Actis (2003-2006), spendeerde Jackson 11 jaar bij het adviesbureau, en werkte in Johannesburg, Londen en San Francisco. In 2006 werd hij benoemd tot partner, en momenteel is hij co-head van Bain’s Mergers & Acquisitions praktijk voor de EMEA regio. Jackson heeft tevens een MBA behaald aan de Harvard Business School.

Richard Jackson - Bain & Company

Onlangs besloot Jackson om Bain’s kantoor in Londen te verruilen voor de Amsterdamse praktijk, waar hij zich met name zal richten op de verdere expansie van de M&A Praktijk in de Benelux, bovendien zal hij klanten adviseren op het gebied van fusies en overnames. Jackson zal daarnaast het partnerteam versterken, welke onder andere bestaat uit Fleur van Beem en Jeroen Hegge, die afgelopen jaar tot partner benoemd werden, en Bain ‘thought leader’ en veteraan Chris Zook, die zijn tijd verdeelt over Amsterdam en Boston.