Bain partner Chris Zook President AmCham Nederland

24 mei 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Chris Zook, partner bij Bain & Company, is aangesteld als de nieuwe President van The American Chamber of Commerce. De benoeming is vorige week goedgekeurd door het bestuur van de stichting. Zook volgt Helen Mets-Morris op, Vice President bij het productiebedrijf Avery Dennison.
 
De American Chamber of Commerce in Nederland (AmCham) is een non-profit organisatie die handel bevordert tussen de VS en Nederland. AmCham is sinds 1961 actief in Nederland.
 
Uit een recent rapport van Ecorys komt naar voren dat er nog veel voordeel te behalen valt voor Nederland met betrekking tot de handel met de V.S. Volgens de berekeningen van de economische consultants zou verdere liberalisering van de handel tot €4 miljard aan extra inkomsten kunnen leiden.
 
Bestuur AmCham Nederland
Het bestuur van de American Chamber of Commerce bestaat op dit moment uit 27 ‘Directors’. Naast Zook van Bain zijn er nog drie bestuursleden die werkzaam zijn in de adviesbranche: Lex Geerdes (CEO Aon Nederland), Peter de Wit (Managing Partner McKinsey & Company Nederland) en Harry van Dorenmalen (General Manager IBM Benelux).
 
Chris Zook - Bain & Company
 
Chris Zook is sinds 2011 betrokken bij AmCham Nederland - in 2011 werd hij bestuurslid en vorig jaar werd hij de zogenaamde '2nd Vice President’ van de stichting.
 
Over Chris Zook
Chris Zook werkt al meer dan 25 jaar voor Bain & Company. Op dit moment is hij co-head van de Global Strategy praktijk van het strategie adviesbureau en is voormalig lid van het global management team. Hij woont in Amsterdam en Boston. In de afgelopen 10 jaar heeft hij een indrukwekkend track record binnen management consulting en de academische wereld opgebouwd – De Britse krant The Times noemde Zook onlangs één van ’s werelds top 50 business thinkers. Hij heeft diverse boeken geschreven waaronder de award-winnende boeken:
- Profit from the Core: Growth Strategy in an Era of Turbulence (2001)
- Beyond the Core: Expand Your Market Without Abandoning Your Roots (2004 / 2010)
- Unstoppable: Finding Hidden Assets to Renew the Core and Fuel Profitable Growth (2007)
- Repeatability: Build Enduring Businesses for a World of Constant Change (2012)