Hamstra & Partners consultingpartner van Mercer Nederland

10 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Hamstra & Partners heeft een strategische alliantie afgesloten met Mercer Nederland. Als onderdeel van de overeenkomst zal het HR consultancybureau uit Utrecht fungeren als exclusieve consultancypartner voor Mercer in Nederland.

Hamstra & Partners werd vijf jaar geleden opgericht door Lianne Hamstra, die daarvoor meer dan 15 jaar als management consultant en HR manager werkzaam was bij onder andere Hay Group, EY en Mercer. In de afgelopen vijf jaar is het Utrechtse bureau gestaag gegroeid, en bestaat inmiddels uit een team van acht HR consultants met expertise op het gebied van compensation & benefits, functiewaardering, organisatie-inrichting, leiderschapseffectiviteit, team coaching, (HR) project- en interim management en assessments. “Het begon als zelfstandig pionieren met wat lef en doorzettingsvermogen. En het groeide uit tot een klein gespecialiseerd bureau in organisatie-inrichting en beloning, met een klantenportfolio waar ik trots op ben”, aldus Hamstra.

Samenwerking met Mercer

Sinds de start van het adviesbureau werkte Hamstra & Partners (H&P) nauw samen met Mercer, een wereldwijde HR en pensioen adviseur met meer dan 20.000 mensen in dienst, verspreid over ruim 40 landen waaronder ook Nederland. De samenwerking was voor een deel terug te voeren op Hamstra’s achtergrond bij Mercer, en deels op Mercer’s doelstelling om te kunnen putten uit een netwerk van specialisten en experts ten aanzien van bepaalde HR onderwerpen. “Vanaf 1 januari heeft Hamstra & Partners het exclusieve recht om voor Mercer de HR consultingprojecten in Nederland uit te voeren”, aldus Hamstra over de nieuwe opzet. “Wanneer Mercer-projecten door ons team worden uitgevoerd, zal gebruik gemaakt worden van het gezamenlijke label: Mercer | Hamstra & Partners. De projecten voor onze eigen klanten zullen verder gevoerd worden onder het Hamstra & Partners label.

Hamstra & Parnters consultingpartner van Mercer Nederland

Voor Hamstra & Partners betekent de exclusieve overeenkomst volgens de oprichter een “fantastische uitbreiding van de klantenportefeuille”. Daarnaast krijgt Hamstra & Partners hiermee toegang tot Mercer’s database met belonings- en mobiliteitsgegevens, een van de meest uitgebreide van zijn soort wereldwijd, en toegang tot erkende methodieken en tools. “Zo kunnen wij voortaan bijvoorbeeld de internationaal erkende functiewaarderingssystematiek van Mercer in onze projecten toepassen”, zegt Hamstra.

Gezamenlijke delivery
Bovenop het traditionele consultancywerk biedt de samenwerking ook andere invalshoeken voor gezamenlijke delivery. “Wanneer dat toegevoegde waarde biedt, zetten wij consultants van Mercer in op H&P-projecten of participeren wij in de internationale projecten van Mercer.” Te denken valt aan werk in bijvoorbeeld pensioenen of fusies & overnames.

Met deze deal op zak, voorziet Hamstra een mooie toekomst: “Vol vertrouwen en met een flinke portie nieuwsgierigheid gaan wij de volgende 5 jaar tegemoet”. Ze verwacht dat het team de grens van 10 “in afzienbare tijd” zal overschrijden en vooruitkijkend verwacht ze verdere uitbreiding van het bureau. Aan concurrentie is er in ieder geval geen gebrek. De markt voor HR consultancy wordt gedomineerd door een aantal grote spelers zoals Aon Hewitt, Mercer, Towers Watson en tientallen kleinere concurrenten, waaronder Bright & Company, Focus Orange, Higher & Company en Quintop. Hamstra erkent dat het landschap zeer concurrerend is, maar voegt toe dat ze er van overtuigd is dat Hamstra’s onderscheidende positionering en aanpak succesvol zullen zijn. “Wij staan voor een pragmatische, klantgerichte en innovatieve aanpak met een hoge kwaliteitsstandaard. Dat lef en die onafhankelijkheid van 5 jaar geleden blijven onze grootste kracht”, sluit ze af.