SeinstravandeLaar ondersteunt MVO initiatief NLdoet

03 april 2015 Consultancy.nl

SeinstravandeLaar is in het kader van het landelijke MVO initiatief NLdoet een dagje op stap gegaan met de bewoners en begeleiders van De Bloemhof in Bussum, een woongemeenschap voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten. Stan van de Laar, mede-oprichter van het bureau, laat weten samen met het team “een fantastische dag te hebben beleefd”.

Steeds meer organisaties nemen anno 2015 hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en steunen in toenemende mate MVO-initiatieven. Daarmee zorgen organisaties voor meervoudige waardecreatie voor al hun doelgroepen: klanten, partners en werknemers, maar ook het milieu, de maatschappij en aandeelhouders. Ook in de adviesbranche tonen steeds meer bureaus hun maatschappelijke betrokkenheid. Zo ook SeinstravandeLaar, een adviesbureau uit Culemborg, dat zich voornamelijk richt op opdrachtgevers binnen de publieke sector.

NLDoet

NLdoet
Eerder deze maand ondersteunde het adviesbureau een van de initiatieven van NLdoet, een van de grootste vrijwilligersacties in Nederland. Ook dit jaar werd NLdoet weer georganiseerd door Het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties in het land. Bij dit jaarlijkse evenement (dit jaar op 21 en 22 maart) wordt vrijwillige inzet in de spotlights gezet en worden mensen gestimuleerd om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Het is inmiddels een traditie binnen SeinstravandeLaar geworden om zich ieder jaar via NLdoet een dag in te zetten voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om dagelijks die dingen te doen, die te vaak als heel normaal beschouwd worden. 

Vanuit zijn MVO filosofie nam SeinstravandeLaar dit jaar de bewoners (met een lichamelijke en/of geestelijke beperking) en hun begeleiders van de woongemeenschap De Bloemhof in Bussum mee naar Dierenpark Amersfoort. De Bloemhof is onderdeel van zorgstichting Sherpa, die mensen ondersteunt met een beperking op het gebied van wonen, werken, leren en ontwikkelen en vrije tijd.

Seinstra Van de Laar - DierenPark Amersfoort

Kleine moeite, groot plezier
Stan van de Laar, een van de medeoprichters van SeinstravandeLaar, vertelt over het meer dan geslaagde uitstapje: “We zijn met het hele team een dag met de bewoners van De Bloemhof naar Dierenpark Amersfoort geweest. Bewoners die een dergelijk uitje alleen onder 1-op-1 begeleiding kunnen beleven
. Het is prachtig om te beleven hoe de bewoners van De Bloemhof toeleven naar deze dag, hoe enorm ze van een dagje dierentuin genieten en er nog weken over napraten. ‘Kleine moeite, groot plezier’ is hier erg op z’n plaats.” Verder geeft hij aan: “Het respect voor de professionele zorgverleners die we deze dag mochten ondersteunen is verder toegenomen. Het plaatst de dagelijkse complexe vragen waar we als bureau voor staan weer in een wat ander perspectief.”

Tenslotte legt Van de Laar uit waarom het bureau zich graag inzet voor een dergelijk MVO-initiatief: “We vinden het belangrijk om van heel dichtbij te zien en ervaren voor wie we uiteindelijk dagelijks ons vak beoefenen. Een vak waarin we een bijdragen willen leveren aan maatschappelijke vraagstukken, om een hele kleine bijdrage te kunnen leveren aan het dagelijks weer een beetje mooier maken van onze samenleving.”

Nieuws

Meer nieuws over