Opleiding Business & Informatieplanning van start

19 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Dit voorjaar zal Adviesgroep Novius de opleiding Business- & Informatieplanning (B&IP) gaan verzorgen. Op vier woensdagen in april krijgen informatiemanagers, businessanalisten, projectmanagers en adviseurs training in het opstellen, uitvoeren en begrijpen van een B&IP, dat gebaseerd is op het door Novius ontwikkelde raamwerk voor het succesvol realiseren van organisatieverandering.

Bedrijven en overheden moeten zich tegenwoordig staande zien te houden in een omgeving die steeds sneller verandert. Hogere eisen van klanten, veranderende wetgeving, nieuwe technologische mogelijkheden, liberalisering van markten en de daaruit voortvloeiende concurrentie vragen om een nieuwe, innovatieve aanpak.

Business- & Informatieplanning

Business- & Informatieplanning
Om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt ontwikkelde Adviesgroep Novius het raamwerk Business- & Informatieplanning (B&IP), volgens het bureau een bewezen aanpak in het realiseren van organisatieverbeteringen. Novius heeft het raamwerk de afgelopen jaren veelvuldig toegepast bij diverse organisaties in verschillende branches, en publiceerde de aanpak ook in boekvorm.

B&IP Raamwerk

Novius Academy biedt opleiding B&IP
Om professionals nader kennis te laten maken met het raamwerk heeft Novius via zijn eigen opleidingstak, Novius Academy, een speciale B&IP opleiding ontwikkeld. De opleiding is bedoeld voor HBO+ informatie- en organisatiemedewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van beleid en de opzet van informatievoorziening binnen hun bedrijfsonderdeel. Daarbij valt te denken aan informatiemanagers, businessanalisten, project- en programmamanagers en organisatieadviseurs.

In het opleidingstraject wordt theorie afgewisseld met veel praktische oefening. Cursisten ontwikkelen aan de hand van een casus zelf een B&IP opstellen en hoe deze te gebruiken. Op de laatste dag van de opleiding presenteren zij hun plannen. Door het volgen van de opleiding krijgen deelnemers meer inzicht in de manier waarop marktvraag en productaanbod, bedrijfsprocessen, informatievoorziening en organisatiestructuur en –cultuur met elkaar in balans kunnen worden gebracht.

Novius Raamwerk
In het curriculum wordt bovendien gebruik gemaakt van het Novius Raamwerk als belangrijke tool bij Business- & Informatieplanning. Het Novius Raamwerk helpt bij het vertalen van bedrijfsstrategie naar concrete acties en projecten. In een video lichten Tjerk Hobma en David de Graaf, beiden partner bij Novius, het Novius Raamwerk toe:

De opleiding B&IP beslaat vier woensdagen in april –  8, 15, 22 en 29 april. De opleiding wordt gegeven in het Orangeriehuys op landgoed Hindersteyn te Langbroek.