Boer & Croon CF sluit JV deal met Clairfield Belgium

11 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Boer & Croon Corporate Finance heeft zijn krachten gebundeld met het Belgische SynCap Belgium. Samen richten zij Clairfield Benelux op. Met de joint venture versterkt Boer & Croon Corporate Finance zijn positie in de Benelux regio, en krijgt het bureau toegang tot specifieke industrie- en functionele expertise binnen nieuwe markten.

Met een team van circa 20 adviseurs is Boer & Croon Corporate Finance een van de grotere gespecialiseerde corporate finance- en M&A kantoren van ons land. SynCap Belgium is een corporate finance bureau dat zich naast M&A ook specialiseert in schuldadvisering en projectfinanciering voor grote infrastructuurprojecten. Net als Boer & Croon Corporate Finance maakt SynCap Belgium deel uit van het internationale netwerk van Clairfield International.

Boer & Croon Corporate Finance

Sinds de doorstart van Boer & Croon Corporate Finance eerder dit jaar – het kantoor keerde terug naar zijn oorspronkelijke naam, na het recente ‘BoerCroon’ merk – richtte het partnerteam zijn focus weer op groei. Vorig jaar begeleidde het kantoor 16 deals, waaronder de management buy-out van Fa-med door Gilde Equity Management, de overname van SNT Nederland door Webhelp en reguleringsadvies voor Gasunie. “We hebben voor vele mooie opdrachtgevers gewerkt en zijn dankbaar voor hun onophoudelijke steun”, zegt Neil Lomax, partner bij Boer & Croon Corporate Finance. Vooruitkijkend stellen Lomax en zijn medevennoten Dagmar Enklaar en Alexander van Rossum de ambitie om hun footprint in 2015 uit te breiden. “Komend jaar willen wij onze positie verder verstevigen”, aldus Lomax.

Clairfield Benelux
Als onderdeel van het strategische plan heeft Boer & Croon Corporate Finance zijn krachten gebundeld met het Belgische SynCap Belgium. Samen richten ze Clairfield Benelux op, een joint venture waarin beide partijen een 50% aandeel hebben. Met de joint venture versterkt Boer & Croon Corporate Finance zijn positie in de Benelux regio, daarnaast krijgt het bureau toegang tot specifieke industrie- en functionele expertise binnen (nieuwe) markten. “De samenwerking met Clairfield Belgium past in de strategie om een toonaangevende speler in de markt te zijn”, zegt Lomax. Hans Buysse, senior partner bij Clairfield Belgium, voegt toe: “Ik ben verheugd dat ons kantoor nauw samenwerkt met het team van Boer & Croon Corporate Finance. Op deze manier kunnen we de Benelux-markt efficiënter en nog professioneler bedienen.”

Neil Lomax, Dagmar Enklaar, Alexander van Rossem en Hans Buysse

Samen willen de partners uitgroeien tot “de grootste onafhankelijke corporate finance dienstverlener in de Benelux”, aldus Lomax en Buysse. Dit willen ze doen door niet alleen verder te groeien in hun traditionele corporate finance werkterrein, maar ook door verbreding van de dienstverlening, met schuldadvisering en projectfinanciering voor grote infrastructuurprojecten als de belangrijkste pijlers.