Higher & Company en HRcommunity lanceren HRLab

25 februari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Organisatieadviesbureau Higher & Company heeft samen met HR Community het platform HRLab gelanceerd. Met het initiatief willen de partners via onder meer dialoog, co-creatie en het delen van best practices bijdragen aan de ontwikkeling van het HR vakgebied.

Begin dit jaar besloten Higher & Company – een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in HRM vraagstukken – en HRcommunity – een van de grootste HR- en Change platformen in ons land – de handen ineen te slaan. Gezamenlijk hebben de twee partners HRLab gelanceerd, een ontmoeting- en verzamelplek waar HR professionals samenkomen en gezamenlijk ideeën uitwisselen over trends, ontwikkelingen en de bedrijfsvoering. Deelnemers bestaan onder meer uit lijnmanagers, HR directeuren en managers en wetenschappers uit profit, non-profit en het onderwijsveld. HRLab is ontstaan uit een samenvoeging van de reeds bestaande initiatieven HRLab (HR Community) en ‘HR leaders Network’ (Higher & Company).

HR Community

HRLab heeft de doelstelling om bij te dragen aan de professionalisering van het HR vakgebied. “HRLab zoekt naar next practices, wil opschudden en elkaar en anderen verder helpen, daarnaast willen we bredere thema’s aansnijden”, zegt Henry Haaijer, Managing Partner van Higher & Company en vanuit het bureau verantwoordelijk voor HRLab. “Door uitwisseling van ervaringen, intercollegiale toetsing, onderzoek en het van buiten naar binnen halen van verfrissende visies en inzichten.” Doordat HRLab geen commercieel belang heeft kunnen deelnemers volgens Haaijer in een “ongedwongen sfeer, zonder commerciële bedoelingen” vakinhoudelijk sparren en werken aan HR & Change vraagstukken. Thema’s die de revue zullen passeren zijn onder meer: De toekomst van werk(en), technologische vooruitgang, internationaliseren, leiderschap en veranderen, nieuwe organisatievormen en circulaire economie.

HRLab is inmiddels van start gegaan, en zal bestaan uit een aantal reguliere meetings per jaar en een aparte zomer- en winterbijeenkomst. Deelnemers die zich al hebben aangemeld zijn werkzaam bij uiteenlopende bedrijven, aldus Haaijer, waaronder DBSchenker, Evean, Albron, De Brauw, Effectory, Experis, KLM, Prorail, Randstad, Hogeschool van Amsterdam en Yarden. Ook hebben diverse HR-professionals vanuit de adviesbranche zich aangesloten, waaronder van Capgemini, Meurs HRM en Finext. De komende maanden verwacht Haaijer dat het aantal geïnteresseerden verder zal toenemen. “Diverse organisaties hebben te kennen gegeven interesse te hebben in HRLab.”

Higher & Company

Partnership
Voor HRcommunity is het de tweede samenwerking met een HR consultancybureau in korte tijd. Onlangs sloot het nog een partnership met organisatieadviesbureau Rijnconsult. De samenwerking biedt Rijnconsult de mogelijkheid om zijn HR expertise en trainingen onder de aandacht te brengen van de circa 55.000 leden van HRcommunity. Ook werkt het platform regelmatig met Quintop, een HR specialist gevestigd in Papendorp, Utrecht.