Rijnconsult sluit partnership met HRcommunity platform

27 januari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Organisatieadviesbureau Rijnconsult heeft een partnership afgesloten met HRcommunity, een platform gespecialiseerd in HR en Change. Door de samenwerking verhoogt Rijnconsult onder meer zijn branding en awareness onder zijn doelgroep en brengt het haar opleidingen en trainingen nog beter onder de aandacht. Daarnaast wordt het delen van kennis en best practices onder HR professionals gestimuleerd.

Het Houtense organisatieadviesbureau Rijnconsult levert adviesdiensten binnen uiteenlopende sectoren en verschillende vakgebieden. Ook op het vlak van Human Resources (HR) is Rijnconsult gespecialiseerd. Al jaren adviseert het bureau HR directeuren en managers over tal van thema’s als verandermanagement, leiderschap of procesgericht werken. Rijnconsult is niet alleen betrokken bij adviestrajecten, ook levert het diverse Management Development (MD) trajecten, opleidingen en trainingen voor zijn klanten. In 2007 kocht Rijnconsult opleidingsspecialist Nathans Adviesbureau, om hun positie op het gebied van onder meer persoonlijke ontwikkeling en coaching te versterken.

HRCommunity - Rijnconsulting

Partnership met HRcommunity
Om hun HR dienstverlening verder onder de aandacht te brengen van HR Professionals sloot Rijnconsult onlangs een win-win deal met HRcommunity.nl, een van de grootste HR- en Change platformen in Nederland. HRcommunity heeft zo’n 55.000 leden, beheert enkele websites en organiseert geregeld diverse HR bijeenkomsten. Het platform zet in op het verbinden van HR-professionals, en het stimuleren van dialoog en co-creatie. Het partnership met HRcommunity levert zowel voor Rijnconsult als voor HRcommunity voordelen op, aldus Bas van der Velde, directeur bij Rijnconsult.

Allereerst wordt het platform breder gevoed door input van Rijnconsult en kan het adviesbureau op deze manier haar branding en awareness onder zijn doelgroep – ten aanzien van hun (HR) leiderschapstrajecten verhogen. De HR opleidingen worden opgenomen op het platform HRuniversity (de opleidingstak van HRcommunity) en zal het platform deze trainingen ook onder de aandacht brengen van haar doelgroep. Voorbeelden van trainingen die Rijnconsult wil promoten, zijn onder meer de (Nathans) ‘Adviseren als Tweede Beroep’ training voor interne adviseurs en de training ‘Strategisch Adviseren voor HR’ (waar Rijnconsult de enige officiële aanbieder van is), of bijvoorbeeld hun training ‘Persoonlijke Effectiviteit voor Professionals’.

Bas van der Velde, Rijnconsult

Tenslotte wil Rijnconsult met het partnership het delen van kennis en best practices onder HR Professionals stimuleren. Hiertoe zal Rijnconsult de komende tijd diverse acties uitzetten, zoals het plaatsen van artikelen of het bezoeken van HR-evenementen.