Higher & Company levert HR expertise aan Kadenza academy

12 maart 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Informatiemanagement specialist Kadenza heeft Higher & Company ingehuurd om te ondersteunen bij de ontwikkeling van de interne opleidingstak van het bedrijf. Als onderdeel van de samenwerking zullen de consultants van de HR specialist een uitgebreid pakket aan trainingen en workshops rondom proactief gedrag en persoonlijke effectiviteit verzorgen.

Kadenza is een specialist op het gebied van informatiemanagement. Het IT-bedrijf uit Laren levert oplossingen voor onder meer Data Warehousing, Business Intelligence, Big Data, Planning & Control en Forecasting vraagstukken. Kadenza werd in 2004 opgericht (destijds als InSearch BI) en behoort anno 2015, na jaren van snelle groei, tot een van de grootste gespecialiseerde BI-experts (~60 adviseurs) van het land.

In de jaren voor de economische crisis, bracht Kadenza een aantal onderzoeksrapporten uit, waarin het een structurele behoefte merkte van BI stakeholders – van management tot gebruikers – aan betere kennisdeling en uitwisseling van best practices.

Kadenza

In het kader van die marktbehoefte besloot het bedrijf in 2009 een eigen academie te lanceren. “Het is ons streven de belofte van informatiemanagement waar te maken door bedrijven een breed programma met opleidingen, kennissessies, rondetafels en netwerkmeetings te bieden en kennis en ervaringen met elkaar te laten delen”, zei Kadenza directeur Jeroen Blankendaal tijdens de lancering van de opleidingstak. Belangrijkste doelstelling van de interne opleidingspraktijk: het verder professionaliseren van de vaardigheden en capaciteiten van deelnemers, zowel op inhoudelijk vlak (proceskennis; techniek) als op het vlak van houding en proactief gedrag.

Vijf jaar verder kan Kadenza’s academie als succesvol bestempeld worden, en heeft het zich binnen het BI-segment als een serieus opleidingsinstituut gevestigd. De academie levert diensten aan klanten als Triodos Bank, Nuon, RTL, Leaseplan, TenneT, UWV en Zeeman, daarnaast voorziet het in toenemende mate ook in de groeiende vraag naar vakontwikkeling vanuit zijn interne organisatie. 

HR professionalisering
Om het dienstenaanbod van de academie een verdere boost te geven, vooral op het gebied van human capital skills, besloot Kadenza Higher & Company aan boord te halen. Het Utrechts HRD en leiderschapskantoor is een specialist op het gebied van human capital, en heeft een bewezen track record in onder meer HR advies en het verzorgen van HR- en Leiderschapstrajecten. Met de ondersteuning van de consultants van Higher & Company richt Kadenza zich op het verder ontwikkelingen van de gedrags- en houdingsexpertise van zijn consultants.

Daartoe biedt Higher & Company een programma van workshops, geïntegreerd in de werkpraktijk van Kadenza consultants en gekoppeld aan de wereld van diens klanten. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere personal branding, beïnvloedingsstijlen, persoonlijke effectiviteit en gesprekstechnieken. Ook zal Higher & Company de human capital expertise integreren binnen het bestaande opleidingscurriculum van Kadenza, zodat klanten ook kunnen profiteren van de nauwere integratie van techniek en people-skills.

De kick-off van de samenwerking tussen vindt op 19 maart plaats. “Technische innovatie en persoonlijke groei in combinatie met interactie met de buitenwereld zijn dé ingrediënten voor groei voor Kadenza als organisatie”, aldus Thomas Vencken van Higher & Company.