Liesbeth Meijer versterkt HR bureau Higher & Company

01 oktober 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

HR consultancy specialist Higher & Company heeft Liesbeth Meijer onlangs aangesteld als Senior Consultant. Meijer heeft meer dan 20 jaar ervaring in de zorg en het hoger onderwijs en is eigenaar van Lucht!, een adviesbureau met een focus op leiderschapsontwikkeling. Bij Higher & Company zal Meijer zich in haar nieuwe rol gaan richten op het bereiken van effectieve bedrijfsvoering, samenwerking en besluitvorming in organisaties via leiderschapsontwikkeling van mensen en teams.

Liesbeth Meijer
Liesbeth Meijer studeerde in 1993 af in Rechten aan de Universiteit van Groningen. Ze startte haar loopbaan als Schadebehandelaar bij Achmea Centraal Beheer, waar zij twee jaar zou blijven. De drie jaar daarop werkte ze als Staflid Bureau Medische Zaken bij het VUmc, om in 1998 de overstap te maken naar het UMC Utrecht waar ze als Staflid Raad van Bestuur werd aangesteld. Daar hield zij zich twee jaar bezig met onder meer medische aansprakelijkheid en tuchtzaken, gezondheidsrechtelijke vraagstukken, en verzorgde ze onderwijs aan studenten en (para)medici.

Van 2000-2002 werkte Meijer bij Houthoff Buruma als Advocaat in de sectie Ligitation and Insurance op het vlak van medische aansprakelijkheid, tuchtzaken en werkgeversaansprakelijkheid. Inmiddels was Meijer ook in nevenfuncties actief als plaatsvervangend Secretaris voor het Medisch Tuchtcollege Amsterdam (1997-2004), en als Lid-jurist van de Toetsingscommissie Ethiek Wetenschappelijk Onderzoek binnen het Trimbos Instituut (1997-2004). 

Higher & Company

Vervolgens werkte Meijer drie jaar bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in de rol van Directiesecretaris en maakte ze deel uit van het managementteam. In 2004 beëindigde zij haar nevenactiviteiten bij het Medisch Tuchtcollege Amsterdam en het Trimbos Instituut en richtte zij zich op haar werkzaamheden bij het NVZ, waar zij verantwoordelijk was voor het proces en de inhoudelijke ondersteuning van besluitvorming van het NVZ bestuur en -bureau.

Begin 2006 werd Meijer bij de Hogeschool Utrecht aangesteld als Directeur Bedrijfsvoering binnen de faculteit Natuur & Techniek. In die rol was Meijer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de faculteit en richtte zij zich op juridische zaken, HRM, projectbeheer en marketing & communicatie. Bij de Hogeschool Utrecht bleef Meijer uiteindelijk ruim acht jaar. Intussen, in 2011, zette Meijer haar eigen bedrijf op: LUCHT!, waarin ze haar expertise in persoonlijk leiderschap kwijt kan. Onder haar opdrachten vallen organisatieadvies, projectmanagement, maar ook coaching en training.

Higher & Company
In augustus besloot Meijer dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en voegde zij zich als Senior Consultant bij Higher & Company, een consultancybureau dat zich richt op leiderschapsontwikkeling, organisatieverandering en HR. Vorig jaar nog werd het Utrechtse kantoor door zakenplatform Lof verkozen tot de beste werkgever binnen de categorie organisaties met minder dan 250 werknemers. Bij Higher & Company zal Meijer zich richten op effectieve bedrijfsvoering, samenwerking en besluitvorming in organisaties. Daarbij streeft ze er naar mensen en teams nog professioneler te laten samenwerken door gezamenlijk hun persoonlijke leiderschap te ontwikkelen.