Baker Tilly Berk en HCF begeleiden engineering deal

20 februari 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Ingenieursbureau KH Engineering heeft onlangs een deal gesloten met Royal HaskoningDHV voor de overname van diens Industrial Engineering-afdeling. De overname zorgt voor uitbreiding van het portfolio van KH Engineering en past binnen zijn groeistrategie. Baker Tilly Berk Corporate Finance en Holland Corporate Finance waren bij de deal betrokken.

KH Engineering is een in Nederland gevestigd bureau dat gespecialiseerd is in engineering, procurement & construction management (EPCM) en energy project consultancy (EPC) voor onder andere de chemische, nuts en olie- en gassector. In lijn met zijn groeidoelstellingen heeft KH Engineering de Industrial Engineering-afdeling van ingenieurs- en projectmanagementbureau Royal HaskoningDHV overgenomen. Door de overname vergroot KH engineering zijn kerncompetenties: engineering, procurement, constructiemanagement en consultancy. Als onderdeel van de deal maken alle 113 Industrial Engineering-medewerkers in maart formeel de overstap naar KH Engineering, die door de overname groeit naar een organisatie met zo’n 600 werknemers. Naast de EPCM projecten, kunnen meer EPC projecten en raamovereenkomsten worden uitgevoerd.

Olieveld

“De overname past in de groeistrategie van KH Engineering. Door uitbreiding van het portfolio is het mogelijk onze positie in de markt te versterken. Hierdoor zijn we nog beter in staat om onze klanten te bedienen met het gewenste kwaliteitsniveau”, aldus Frans Jansen, CEO van KH Engineering. Verder geeft hij aan: “De organisatiestructuur van beide partijen sluit goed aan om de projecten uit te voeren op het gewenste kwaliteits- en dienstverlening niveau. De structuur is gebaseerd op Project accountmanagement, waarbij Operations en Discipline management de kaders scheppen en de kwaliteit borgen voor de uitvoering van de projecten. Deze visie is verder uitgewerkt in ons business model Operational Excellence.”

Royal HaskoningDHV
Royal HaskoningDHV levert internationaal diensten op een groot aantal gebieden waaronder energie, gebouwen, industrie, infrastructuur, mijnbouw, stedelijke en landelijke ontwikkeling, water management en water technologie. De Industrial Engineering afdeling valt onder Royal HaskoningDHV's Business Line Industry, Energy & Mining. Vanuit zijn vestigingen in Zaandam en Rotterdam levert de praktijk EPCM-diensten aan dezelfde industriële sectoren als die van KH Engineering.

Ook voor Royal HaskoningDHV valt de overname binnen hun industriële strategie. Craig Huntbatch, directeur Industry, Energy & Mining bij Royal HaskoningDHV, is blij met de overname. “We leveren hoogwaardige expertise en ingenieursdiensten aan onze klanten en zorgen er tegelijkertijd voor dat ze met KH Engineering ook in de toekomst verzekerd zijn van de beste service op het gebied van industriële detailengineering”, aldus Huntbatch.

KH Engineering - Baker Tilly Berk - Royal HaskoningBV - HCF

Dealmakers
Koper KH Engineering werd begeleid door Baker Tilly Berk Corporate Finance, die reeds accountancydiensten levert aan het ingenieursbureau. Het accountants- en advieskantoor ondersteunde onder andere bij het opstellen van een acquisitieprofiel en het vinden van geschikte kandidaten. Royal HaskoningDHV werd op zijn beurt geadviseerd door Holland Corporate Finance, een corporate finance kantoor uit Amsterdam.