Simon van der Veer partner bij Holland Consulting Group

20 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Simon van der Veer heeft zich als partner aangesloten bij Holland Consulting Group (HCG) in Amsterdam.

Bij het adviesbureau zal Van der Veer voortzetten wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan: “Opdrachtgevers helpen met de realisatie van hun strategische ambities en de professionalisering van de organisatie en de mensen. Waarbij leiderschap en cultuur als rode draden door mijn opdrachten heen lopen”, geeft de nieuwe partner aan. Van der Veer is gespecialiseerd in onder meer leiderschap, cultuur, besturing en organisatie-inrichting.

Zijn nieuwe club, Holland Consulting Group, helpt klanten met een breed scala aan complexe vraagstukken. Te denken valt aan strategische heroriëntaties, financieel management, organisatievernieuwing, werving en selectie, digitale transformatie, kunstmatige intelligentie en besturing & governance. “Juist door deze rijkheid in expertises wilde ik me graag aansluiten, dit versterkt mijn professionalisering maar ook kan ik zo meer impact maken richting mijn opdrachtgevers. En ik wil natuurlijke graag een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het mooie label HCG”, aldus Van der Veer.

Al sinds de start van zijn loopbaan is Van der Veer werkzaam in de consultancy. "In mijn studie aan de Vrije Universiteit raakte ik geïnspireerd door Willem Mastenbroek en Leo Kerklaan. Zij maakten mij enthousiast voor het adviesvak. Willem was medeoprichter van HCG in 1980 en Leo was daar ook aangesloten als vennoot. Daarom was het nogal logisch dat ik na mijn studie ging solliciteren bij HCG.”

Simon van der Veer partner bij Holland Consulting Group

De carrière van Van der Veer nam echter een andere wending. Zo had hij ook bij Deloitte Consulting gesolliciteerd, en in oktober van 2005 besloot hij zich bij het Big Four-kantoor aan te sluiten. “De geboden vrijheid bij HCG beangstigde mij toen nog wat en ik besloot dat ik eerst het ‘leger’ in wilde gaan. In de zin van: gedrild worden in trainingsprogramma’s, veel opdrachten en gecoacht worden, ook internationaal en omringd zijn door vele generatiegenoten. Het was een fantastische tijd en ik heb ook mijn vrouw daar leren kennen.”

Na drie jaar is Van der Veer bij het HPO Center aan de slag gegaan, waar zijn oude docent en tevens oud-HCG’er Andre de Waal veel onderzoek deed naar ‘high performance organisaties’. Eind 2010 kriebelde het ondernemerschap en sloot Van der Veer zich vervolgens aan bij drie andere voormalig Deloitteen KPMG-consultants (Dictus Nicolai, Huib Ribbens en Tamira Nicolai-van Vugt) aan om gezamenlijk adviesbureau TWST op te richten.

De afgelopen drie jaar heeft Van der Veer als zelfstandig adviseur gewerkt. Hij combineerde zijn passie voor consultancy (geassocieerd aan Van de Bunt) met allerlei overige vakinhoudelijke activiteiten – waaronder zijn werk als columnist voor BNR Nieuwsradio, als redactielid bij ManagementSite en als spreker op evenementen.

Nu hij “eindelijk” is aangesloten bij Holland Consulting Group, is “de cirkel rond”, vertelt Van der Veer: “Ondernemerschap staat centraal in het model van HCG en dat past bij zo’n eigenwijze adviseur als ik die graag zijn eigen koers vaart. Maar in het DNA zit ook hoogwaardige kwaliteit leveren en van en met elkaar leren en professionaliseren. Dat verrijkt mij als mens en als professional. Ik kijk er enorm naar uit om het ‘boutique’-karakter van HCG te versterken en vertegenwoordigen naar de markt.”