Joost van Haren en Joriene Beks versterken Holland Consulting Group

06 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau Holland Consulting Group (HCG) heeft twee nieuwe associate partners verwelkomd in het team: Joost van Haren en Joriene Beks. Beide professionals kunnen bogen op jarenlange ervaring in de adviesbranche, vooral opgedaan als zelfstandig adviseur en binnen uiteenlopende sectoren en vakgebieden.

Joriene Beks is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring in het adviesvak, waarvan de laatste twaalf jaar als zelfstandig adviseur. Voor de start van haar eigen bureau in 2006 werkte ze bij adviesbureaus Boer & Croon en Blom Consultancy, van waaruit ze zich bij klanten onder meer inzette als verandermanager, quality manager, projectmanager en Lean consultant. Gedurende haar loopbaan deed ze ruime ervaring op binnen uiteenlopende sectoren, waaronder in de industrie, zorg, financiële dienstverlening, overheid en bouw.

In 2006 besloot ze als zelfstandig consultant aan de slag te gaan. “Sinds mijn keus in 2006 voor mezelf te gaan werken, ben ik mij meer en meer gaan richten op de combinatie van organisatie- en gedragsontwikkeling in diverse sectoren”, legt Beks uit. “In haar opdrachten combineert zij organisatie- en gedragsontwikkeling. Zij verbindt mensen met elkaar, met de organisatie, inspireert en zet aan tot actie. Zij onderscheidt zich doordat zij snel doorgrondt en gedragspatronen op organisatorisch en persoonlijk vlak benoemt”, aldus Holland Consulting Group over de toegevoegde waarde die Beks meebrengt in haar nieuwe rol.
Joost van Haren en Joriene Beks versterken Holland Consulting Group
Joost van Haren is een organisatieadviseur, management coach, interim manager, en programmamanager met ruim twintig jaar ervaring in het begeleiden van organisatieveranderingen in onder meer de uitgeefbranche, financiële dienstverlening, telecom, schoonmaakbranche, vakbond en openbaar vervoer. In zijn eerdere loopbaan is Van Haren in verschillende leidende rollen, waaronder als commercieel directeur en programmamanager, werkzaam geweest bij uitgeverij Bindinc, bekend als de uitgever van de programmabladen van de AVRO, KRO en NCRV.

Vanaf 2005 werkt hij als zelfstandig adviseur vanuit zijn eigen bureau Ziel & Zakelijkheid. Ook is hij medeoprichter van het in 2005 gestarte AO-online.nl, dat een cloudbased applicatie en adviesdiensten voor procesmanagement biedt. De afgelopen jaren heeft Van Haren zich vooral gespecialiseerd in het begeleiden van top- en middenmanagement bij het succesvol invullen van hun leiderschapsrol in verandertrajecten.

Holland Consulting Group

Sinds kort hebben zowel Van Haren en Beks zich als geassocieerd partner verbonden aan Holland Consulting Group, opgericht in 1980 en met ruim twintig professionals in dienst een organisatieadviesbureau dat opdrachten uitvoert voor bedrijven, instellingen en overheden. HCG is actief in de financiële en zakelijke dienstverlening, handel, bouw, transport en industriesector en voert ongeveer 65% van haar opdrachten uit bij private organisaties en 35% bij (semi-) publieke organisaties. Voorbeelden van opdrachtgevers uit de (semi)- publieke sector zijn onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, ministeries, gemeentes, waterschappen en andere overheden.

In lijn met de aanstelling van Van Haren en Beks werkt Holland Consulting Group bijna uitsluitend met senior professionals, die hun sporen in het vak hebben verdiend. Ieder van de teamleden is expert op één of meer kennis- en/of vaardigheidsgebieden. Expertisegebieden waarop HCG zich toelegt zijn onder meer verandermanagement, strategieontwikkeling en –implementatie, fusies en overnames, bestuur en governance, leiderschapsontwikkeling, human resource management, onderhandelingen, prestatiemanagement en inkoopmanagement.