Flatland

Door te tekenen en visueel te werken, stimuleren we teams om hun ideeën te delen, onderling begrip te vergroten en betere beslissingen te nemen. Wij helpen je organisatie verder vooruit! Ontdek onze belangrijkste oplossingen of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Ontwerp je strategie

Flatland helpt jou en je team om van je strategie een helder, sterk verhaal te maken dat mensen vol enthousiasme in beweging zet. Dat doen we zonder pagina’s vol jargon en buzzwords, maar door tekeningen! ‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ is een begrip, maar wist je dat wat we zien 60.000 maal zo snel verwerkt wordt als wat we lezen? En dat het ook nog eens 65% beter onthouden wordt? Onze definitie van een strategie is dan ook: een helder beeld dat de essentie vat en wat de héle organisatie weet te benoemen.

Activeer verandering

Het vermogen om te veranderen is voor organisaties van levensbelang. Maar veel organisatieveranderingen verlopen helaas bepaald niet soepel. De voornaamste reden? Medewerkers begrijpen vaak niet waarom verandering nodig is. Wie het waarom van een verandering niet begrijpt, ervaart geen commitment en gaat soms zelfs in de weerstand.

We helpen de medewerkers in jouw organisatie bij de verandering te betrekken. We doen dat door ze mee te laten denken over het verhaal van de verandering. Of het nu om een cultuuromslag gaat, een agile implementatie of fusie: wij helpen je deze te activeren door betrokkenheid te vergroten.

Innovatie versnellen

Innovatie is het vermogen van organisaties om nieuwe ideeën te bedenken én in de praktijk te brengen. In de meeste organisaties ontbreekt het niet aan ideeën of aan de wil ze in de praktijk te brengen, maar wel aan aantoonbare successen. Veel ideeën stranden omdat er iets mist: er moet iets technisch worden uitgewerkt, de business case is nog niet helemaal sluitend of het is nog niet helemaal duidelijk of de klant er echt op zit te wachten. De slagbomen gaan omlaag en bij de initiatiefnemers lekt de energie weg. Innoveren vereist een lange adem, maar is het écht nodig dat het zo moeizaam verloopt?

Wij geloven dat innovatie geen afdeling is, maar een teamsport waarin de hele organisatie én externe partners betrokken worden. Een iteratief proces dat wordt uitgevoerd door teams met verschillende specialismen. Een team met een gedeeld doel, afspraken en gewoonten. Die de verbinding met de andere collega’s als een onderdeel van de innovatie-opgave ziet.

Flatland | Nieuws