Zeven adviesbureaus vormen Eurogroup Consulting

19 maart 2010 Eurogroup Consulting

De oprichting van Eurogroup Consulting is een feit. Een onafhankelijke, krachtige Europese management consultancy groep met een uniek business model.

Economisch, ecologisch, technologisch, politiek… de wereld is definitief aan het veranderen. Eurogroup Consulting, opgericht op 15 januari jl. te Brussel, biedt een nieuw concept voor strategisch organisatieadvies.

De oprichting is de laatste stap in de strategische lancering van deze onafhankelijke en Europese adviesorganisatie. Eurogroup Consulting heeft inmiddels een stevige, concurrerende positie weten in te nemen. En ligt daarmee op koers om haar ambitie waar te maken: de belangrijkste Europese partnership worden in de advies branche.

1.200 adviseurs, 22 kantoren in 16 landen

De Groep is opgericht door zeven Europese adviesbureaus die gevestigd zijn in acht landen (België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Portugal) en met elkaar verbonden in de Eurogroup Consulting Holding.

De Holding heeft een breed netwerk waardoor zij kan beschikken over 1.200 adviseurs verspreid over 16 landen en 22 kantoren. Gezamenlijk bieden deze kantoren hun klanten een brede internationale expertise gecombineerd met een lokale aanwezigheid.

Eurogroup Consulting is in meerdere markten actief: de financiële sector, utilities, manufacturing & consumer products, en de publieke sector.

Een Europees merk met een uniek business model

“Onze onafhankelijke en multi-lokale structuur maakt ons uniek,” zegt Francis Rousseau, President van de Group. “ Eurogroup Consulting benadrukt betrokkenheid, nabijheid en creativiteit. Het draait om het hebben van ideeën, om verantwoordelijkheid, en om samenwerking. Kort gezegd, wij bieden een krachtig alternatief voor het heersende consultancy model.”

De nieuwe benadering uit zich in de signatuur van de Groep, THE ART OF MOBILIZATION. Francis Rousseau vertelt verder: “De uitdaging van het management van morgen zit in het mobiliseren van organisaties, in het dienen van een voor ieder betekenisvol doel. Onze aanpak draait er niet om onze klanten van ons afhankelijk te maken, noch om hen lijdzaam te volgen, maar om hen te allen tijde richting alle stakeholders succesvoller te maken.”

Eurogroup Consulting in Nederland

Sinds 2007 is Eurogroup Consulting vertegenwoordigd in Nederland. “We hebben bewust gekozen voor een Europese integratie,” vertelt Willem Hulshof, partner bij Eurogroup Consulting Nederland. “ Onze klanten hebben steeds vaker met internationale vraagstukken en uitdagingen te maken. Vanuit onze multi-lokale benadering zijn wij in staat onze klanten nog beter te adviseren. Dat blijkt succesvol. Inmiddels komt ruim 25% van onze omzet voort uit internationale projecten.”

Over Eurogroup Consulting

Aantal medewerkers: 1,200 adviseurs
Aanwezigheid: 22 kantoren in 16 landen – België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Luxemburg, Marokko, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenie, Verenigde Staten, Zwitserland.
Hoofdkantoor: Parijs
Nederlandse vestiging: Naarden

Nieuws