McKinsey, BCG en Roland Berger top 3 in Duitsland

18 augustus 2011 Consultancy.nl

McKinsey & Company, Boston Consulting Group, Roland Berger Strategy Consultants, Bain & Company en Booz & Company zijn de vijf beste adviesbureaus van Duitsland. Dat blijkt uit onderzoek van economie professor Dietmar Fink in samenwerking met de Duitse website Manager Magazin.

Het onderzoek is gehouden onder 452 executives werkzaam bij grote bedrijven in Duitsland tussen februari en juni 2011.

CxO's werden gevraagd om de beste adviesbureaus ook te rangschikken op adviesdiensten en dienstverlening. Over de gehele linie scoort McKinsey & Company (verruit) het hoogst en was tevens het enige adviesbureau in de Top 10 dat een hogere waardering verkreeg in vergelijking met het laatste onderzoek in 2009. Vooral op het gebied van fusies en overnames en post-fusie integratie scoort McKinsey & Company het beste. Boston Consulting Group scoort het hoogst op het vakgebied Strategic Planning. Roland Berger is in Duitsland van oudsher sterk op de gebieden corporate recovery en herstructurering. Bain & Company scoort relatief vergelijkbaar op alle adviesdiensten en heeft volgens CxO's geen vakgebied waarin het excelleert ten opzichte van peers. Booz & Company scoort vooral hoog op communicatie - klanten vinden dat het strategy consulting kantoor beter communiceert en afstemt met klanten dan zijn concurrenten.

Wereldwijd en in Nederland worden er verschillende onderzoeken gedaan naar de dienstverlening en populariteit van adviesbureaus. Opvallend is dat de Top 5 in Duitsland gelijk is met de Top 5 opgesteld door gerenommeerd analistenbureau Vault. Bekijk de ranking 'Top 25 Consulting Firms in Europe 2011' voor een volledig overzicht. Voor een volledig overzicht van alle rankings van adviesbureaus bekijk de pagina Consultancy Rankings.