KPN, &samhoud en PwC Beste Werkgevers voor Ouders

04 oktober 2011 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Adviesbureaus KPN Consulting en &samhoud zijn de beste werkgevers voor werkende ouders. De ranking ‘100 beste werkgevers voor werkende ouders’ is gisteren door het tijdschrift Lof bekendgemaakt. Lof onderzocht de organisaties die zich het meest inspannen om het werk aan te laten sluiten bij de 'agenda' van werkende ouders. Factoren die werden meegenomen zijn onder andere verlofregelingen, kinderopvang, flexibele werktijden, werk/privé balans, beleid en cultuur.

&samhoud staat op #1 in de rubriek ‘minder dan 250 werknemers’ doordat het o.a. een betaald vaderschapsverlof van twee maanden aanbiedt, een aparte wellness ruimte op kantoor heeft en een persoonlijke aanpak voor elke medewerker. Opmerkelijk is dat het adviesbureau uit Utrecht haar categorie voor de vierde keer op rij heeft gewonnen. KPN Consulting voert de lijst aan in de categorie meer dan 250 medewerkers, voor Achmea en Gemeente Enschede. PwC staat op #10.

De top 10 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2011 (>250 medewerkers)
1.    KPN Consulting
2.    Achmea
3.    Gemeente Enschede
4.    Kadaster
5.    ING
6.    Microsoft
7.    Cisco
8.    Haagse Hogeschool
9.    Essent
10.  PwC

De top 5 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2011 (<250 medewerkers)
1.    &samhoud
2.    Career & Kids
3.    Partners aan het Werk
4.    Stichting Voorschools en Primair Onderwijs De Linge
5.    Werkgeversorganisatie AWVN

Bekijk ook de Loflist Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2010. Voor een compleet overzicht van alle rankings van adviesbureaus, zie de pagina Consultancy Rankings.

Uitdaging voor werkende ouders

Volgens Jolanda Holwerda, directeur van Lof Media, is het een uitdaging om zorg en werk te combineren: 'Het is een uitdaging om als werkende ouder tijd te verdelen tussen je gezin en je baan. De combinatie zorg en werk is in Nederland niet vanzelfsprekend. Het is mooi om te zien dat steeds meer werkgevers zich inzetten voor de meervoudige ambities van werknemers op het gebied van werk, gezin en maatschappij.'