KPMG: Azie domineert globale IT sector in 2020

16 februari 2010 Consultancy.nl

Accountant en adviesbureau KPMG heeft geprojecteerd dat de Indiase IT sector een industrie ter waarde van $285 miljard zal hebben in 2020, vergeleken met $71.6 miljard in 2009. De industrie zal naar verwachting jaarlijks groeien met 15% per jaar in de komende 10 jaar.

Het rapport “Asia-Oceania Vision 2020: Enabling IT leadership through Collaboration” stelt dat de regio Azië en Oceanië de grootste leverancier van IT- en IT-enabled-diensten zal worden in 2020, waarbij 74.5% van de wereldwijde vraag naar verwachting uit de regio zal worden geleverd. KPMG zei dat de landen moeten kijken naar samenwerking om de wereldwijde kansen optimaal te realiseren. India zal de wereldwijde sourcingactiviteit blijven leiden.

Vergrote vraag vanuit Azië

Het rapport stelde tevens dat de regio in groeiende mate belangrijk zal zijn in de wereldwijde vraag naar IT advisering. Wanneer de bijdrage van Azië aan het wereldwijde BBP zal groeien van het huidige 35.7% naar 43.2% in 2020 en als gevolg daarvan het inkomen per hoofd ook zal groeien (van $4775 nu naar $8476 in 2020), zullen Aziatische consumenten en bedrijven naar verwachting hun uitgaven aan ICT producten sterk verhogen.

Stijging van uitgaven aan groene IT technologieën

De klimaatverandering zal richting 2020 in belang toenemen als belangrijke ‘dienst’ voor de IT sector. De uitgaven aan efficiënte technologieën, duurzame energie, recycling en afvalmanagement zullen significant groeien binnen de regio en wereldwijd. Grote IT adviesbureaus als Tata Consultancy Services (TCS), Logica, IBM, Capgemini en Wipro worden geprikkeld om te innoveren en een groen IT aanbod te ontwikkelen, om te verzekeren dat de regio competitief blijft in het groeiende segment.

Nieuws