IT sector lijdt onder overheidsbezuinigingen

04 juni 2010 Volkskrant

De IT consulting sector lijdt de komende jaren onder de bezuinigingen bij de overheid. Met name de budgetten van de ministeries voor IT-werkzaamheden worden aanzienlijker krapper.

Dat zegt bestuursvoorzitter Harry van Dorenmalen van IBM Nederland donderdag in het Financieele Dagblad. Het aantal opdrachten dat IT adviesbureaus van het Rijk krijgen, zal volgens hem de komende jaren met zo'n 20% dalen.

Lokaal niveau

Dit komt deels omdat veel overheidsprojecten op de lange baan geschoven moeten worden, onder andere omdat veel besluitvorming en uitvoerende overheidstaken op lokaal niveau komen te liggen. 'Steden winnen aan kracht omdat zij te maken hebben met concrete problemen', aldus de topman van de Nederlandse tak van 's werelds grootste IT-bedrijf. Hij verwacht daarom veel werk te krijgen van de gemeenten.

Ook andere belangrijke overheidsleveranciers, zoals Logica, Ordina en Capgemini, zien een verschuiving in opdrachtgevers. Zij verwachten dat van de €12 miljard aan overheidsgeld dat tot nu toe jaarlijks wordt uitgegeven aan IT, er minstens enkele miljarden wegvallen.

Nieuws

Meer nieuws over