HR consultancy Aon Hewitt schrapt 1500 banen

18 oktober 2010 Consultancy.nl

Amper twee weken na afronding van de overname van Hewitt Associates door Aon, heeft Aon Hewitt aangekondigd dat het tussen 1,500 en 1,800 banen wil schrappen in de komende drie jaar (circa 6% van het medewerkersbestand).

Synergie op staff functies

Uit de due dilgence en business case van de overname blijkt dat er veel synergie is in de staff functies. Het meerendeel van de ontslagen zullen vallen in support functies als Finance, ICT, Procurement en Human Resources. Ook zal een klein gedeelte van 'client-facing' functies verdwijnen. De aankondiging is volgens 'insiders' geen verrassing - het is algemeen bekend dat er een efficiency slag volgt na een horizontale overname zoals Aon - Hewitt Associates.

Reorganisatie kost $325 miljoen

Aon Hewitt heeft bekendgemaakt dat het $180 miljoen reserveert voor 'severance-payments' van medewerkers. De complete reorganisatie kost het bedrijf circa $325 miljoen.

Aon heeft begin oktober Hewitt Associates overgenomen voor $4,9 miljard dollar (€3,9 miljard). De combinatie van Aon en Hewitt Associates - Aon Hewitt - zal een dominante speler worden op de markt van Human Capital advisory en de concurrentie moeten aangaan met o.a. Towers Watson (fusie tussen Towers Perrin en Watson Wyatt), Mercer en Hay Group.

Over Aon Hewitt

Aon Hewitt is de human capital werkmaatschappij van Aon. Aon Hewitt heeft een omzet van $4.3 miljard en meer dan 29,000 adviseurs wereldwijd. Aon Hewitt behaalt 49% van haar omzet uit consulting services, 40% uit benefits administration and 11% uit HR Business Process Outsourcing.

Nieuws

Meer nieuws over